Thursday, August 12, 2010

706 ~ Sesekali tembak






Sejak dua menjak ni.. rajin jugak akak pergi menembak..
kadang-kadang tak guna DSLR pun...
cuma cybershot jer...
tapi yang ini memang DSLR punya hasil tembakan...


yang ini cuma cybershot jer...


Yang ini pun jugak... cybershot punya kerja...


Yang ini pun jugak cyber shot juger...
akak cukup suka pokok ini..
akak gelarkan 'pokok kucing terkejut'
sebab daun di pelepahnya serupa kalau masa kucing kita sergah dia terkejut..
lihat ekornya..
sebiji macam pokok ni...


14 comments:

  1. Habislah professional photographer tak boleh cari makan.Guna DSLR memang sharp image dia tapi cybershoot pun dah ok juga.Saya suka tangkap gambar awan dari cermin kereta dan gambar kucing kucing tengah beraksi.Tu yang dapat image yang bukan bukan.

    ReplyDelete
  2. Salam DM.... semenjak balik ni KZ selalu ketinggalan N3 DM... mmg sibuk... jarang dpt pegang laptop ni. Semasa di Manchester asyik peluk laptop je.

    KZ suka semua tembakan DM ni... mmg ada professional photographer yg nangis ni... tergugat periok nasik dia org... jgn tersalah tembak pulak ye... he he

    ReplyDelete
  3. tembakan akak nampak mengena semuanya...**tembaklah apa saja, jangan tembak I tau!**

    psssttt..tembak kak som! hehehe

    ReplyDelete
  4. Fa ni, berdosya tau, u suruh tembak KS.. Apalah dosya KS kat u selain 'tembakan' dia hal u kat Pantai Teluk Cempedak tu? Sempena bulan posa ni, maafkanlah dia..

    Akak, pokok tu Akak tau tak sebenaqnya nama apa? Foxtail Palm, Akak.. Pernah tengok pokok ni berbuah? Manyak shantekkk tauuu..

    ReplyDelete
  5. akak, kejap ye...

    Ja, bukan `tembak' je tau, kalau boleh nak suruh gi ngintip KS tengah buat apa...eeee..seronoknya, kita ngendap2 dia pastu akak klik sana, klik sini, dgn dslr dia yg canggih itttewwww.....**tengah terbayang2, dua orang tengah bercangkung kat luar tingkap, nasib baik tak terseradung kaki masuk longkang!! harharharhar.....**

    ReplyDelete
  6. salam cikgu...
    kdg2 kebetulan ada subject yg menarik.. itu yg dpt gambar cantik... sekarang mmg kena selalu bawa senjata utk menembak...

    ReplyDelete
  7. Kak zah...
    bila dah tiba dirumah sendiri mmg banyak tugas yg hendak dilaksanakan... dulu kak zah seolah dlm percutian....
    saya mmg berhati2 menembak... takut juga kot2 kena kejar ke...

    ReplyDelete
  8. Fa...
    mai citer kat i kenapa u nak mintak i tembak KS?.. u nak tau xtvt KS yer....
    nantilah.. kalau kena dgn bayarannya... i usahakan laksanakan permintaan u... :-)

    ReplyDelete
  9. Ja..
    akak dah agak dah.. mesti namanya kena mengena dgn 'ekor'... akak pun lupa nak gugel namanya....
    TQ for your info...

    ReplyDelete
  10. akak...leh lah jadi mamarazzi...dah boleh shoot sana shoot sini...ngee :)

    ReplyDelete
  11. syina,
    boleh..... kalau ada job mana2 bagitaulah...
    hihihihihi.. perasanlah pulak...

    ReplyDelete
  12. Amboiiii tembak menembak tu ada lesen dah kerrr...hehehehe

    petang ni masak apa KAK...?

    ReplyDelete
  13. azie...
    menembak ini tak perlu lesen...
    kalau ada senjata dah memadai...
    hihihi...
    belum dapat ilham nak masak aper...

    ReplyDelete
  14. he style has lived much longer than its Abercrombie clothing counterparts from the 1980s; it may be because of its relatively abercrombie Jeans inoffensive style or because people just love Abercrombie Pants animals, but it's less frowned upon.Today you can find high quality blanket and sheet Abercrombie Tees sets in a cheetah print. These are common enough that you could even go to a department store and find them, Abercrombie Shorts so you should have no problem finding cheetah printed sheets and blankets if they are what you are looking for. These can be a great accent to a more contemporary home theme Abercrombie Sweaters , though obviously are not great for homes that are more conservatively or classically decorated. Curtains that have this type of pattern are more difficult to come by.

    ReplyDelete

Jemputlah Komen barang Sepatah Dua Kata