Friday, August 06, 2010

694 ~ Bye.... nak balik Kg....




Plan hari ini....

habis dialysis... tunggu suami solat jumaat....
teruskan perjalanan.........

Itinari:

Jumpa Mak tok, Mak Ngah, Mak Ji....

1. Ayam Goreng, Taman Tun Sardon

2. Nasi Kandar Gelugor

3. Nasi Kandar Kg Melayu, Air Hitam

4. Nasi Kandar Lebuh Union/Lebuh Penang...

5. Rojak buah, Padang Kota

6. Mee Goreng Mamak, Rope Walk.

7. Mee Sup, Taman Tun Sardon.....

Yeay.....

Jom... kita jumpa disana.....



17 comments:

  1. Akak
    You mengalahkan Mama yang dah 6 bulan duduk Manch. Panjang sinarai tu.. ada apa2 ke? ehem..

    Niway, selamat jalan, selamat bergembira dan selamat segala. Jgn nakai2 (sepatah kata cucu MakTok).

    ReplyDelete
  2. larat ke nak makan tu kak?
    x larat ajak sya ye...hehehehhehehe ;p

    ReplyDelete
  3. Masa berulang alik ke Penang tak pula tahu tempat sedap sedap utk makan.Puas melilau dari airport sampai padang kota.

    ReplyDelete
  4. hang balik Penang no.....
    pasemboq jangan lupa!!

    ReplyDelete
  5. jangan lupaaa kontrol ayaqqqqq nooo....

    ReplyDelete
  6. salam Kak


    dulu masa kerja kat Penang , pB dok kat Gelugoq. Nak balik kelantan senang , sebab bas transnasional memang berhenti kat situ ....


    suka makan laksa penang yang ada satu abang tu jual depan pejabat pos Gelugoq.

    ReplyDelete
  7. amboi..panjang nyer list kedai makan..hang ni pi sorang je no...makan nasi kandaq..ingat le kekawan

    ReplyDelete
  8. AKAK.... kalu Padang Kota dan Rope Walk tu biasa juga saya pegi makan..

    yang lain2 tu belum try lagi. Wuaaaa nak ikuttttttt!

    ReplyDelete
  9. Kak som...
    Chek tak menakai lah... chek biasa-biasa ja...

    ReplyDelete
  10. Sya...
    larat tak larrat ka.. memang kena jugak sebab dah 5 tahun tak masuk penang.... hadoi... rindunya...

    ReplyDelete
  11. Cikgu....
    jika cikgu ada peluang lagi nak ke Penang, ikutlah list saya... nescaya cikgu tak keciwa.. sememangnya sedap ( Gaya tutur dari makji saya..)

    ReplyDelete
  12. Doktor...
    chek tak minat pesemboqlah... pasai cheq 5 tahun duduk Penang, chek tak jumpa yang sedap... chek ni agak lorat jugak tekaknya... either kuahnya tak menepati tekak minang or.. goreng-gorengannya kurang 'fresh'....

    ReplyDelete
  13. Fa....
    Terima kaseh.... Akak pun dah lupa hinggalah u sms bagitau akak tak boleh makan durian kerana masa kami cuti ke langkawi dulu akak sampai masuk emergency pukul 5 pagi....
    U masih ingat lagi....
    Thank you... Sista...

    ReplyDelete
  14. pB,
    tahun bila u duduk gelugoq?.. akak tinggai sana sejak tahun 2001 hingga 2006...
    orang yg jual laksa tu, ingat-ingat lupa lah...(nanti petang ni nak cuba-cuba tengok...)

    ReplyDelete
  15. Yani...
    hang biaq betoi... apahal lak chek jalan sampai penang sensorang???????? Chek mai penang dengan cinta hati chek dan anak-anak juga.... chek tak pandai jalan sorang....

    ReplyDelete
  16. Azie....
    jika azie ada kelapangan, cubalah ikut list akak tu... nanti akak tambah lagi kalau ada yang akak sempat.....

    ReplyDelete
  17. he style has lived much longer than its Abercrombie clothing counterparts from the 1980s; it may be because of its relatively abercrombie Jeans inoffensive style or because people just love Abercrombie Pants animals, but it's less frowned upon.Today you can find high quality blanket and sheet Abercrombie Tees sets in a cheetah print. These are common enough that you could even go to a department store and find them, Abercrombie Shorts so you should have no problem finding cheetah printed sheets and blankets if they are what you are looking for. These can be a great accent to a more contemporary home theme Abercrombie Sweaters , though obviously are not great for homes that are more conservatively or classically decorated. Curtains that have this type of pattern are more difficult to come by.

    ReplyDelete

Jemputlah Komen barang Sepatah Dua Kata