Friday, June 18, 2010

615 ~ JJMM dan JJSJ


Hari ini selesai awal dialysis. Sempat makan dahulu sebelum solat jumaat.
Suami bersetuju saja bila akak mengajak makan tengahari di Ariana Restaurant, Cyber 5, Cyber Jaya.

Panduannya bila nampak iklan makcik ni... setentang ajer boleh nampak Sign Board Cyber 5.. masuk Cyber 5. Jalan kehadapan jumpa traffic light terus lagi dan jumpa junction... Nampak dari jauh Bangunan yang ada Restaurant ini.



Ada 3 deret restoren yang akak syak sama saja pemiliknya...
Mesti tokeh dia orang kaya dari Iran yang berani melabur besar-besaran begini.



Restoren yang akak dah cuba 2 kali dan berpuashati dengan makanannya. Cuma satu kelemahan, nasi yang di hidang tidak panas-panas seperti Restoren Yaman iaitu Restoren Saba. Masakannya panas berasap lagi. Yang ini nasinya dah sejuk.. kiranya bagus jugak ikut sunnah, makan makanan yang sejuk jangan yang panas berasap hingga terpaksa ditiup/hembus...( +/- cenggitulah bunyinyer..)


Nasinya kami pilih aja di kaunter makanan yang terhidang.. tak taulah apa namanya...
Servis cepat tapi, tak tahulah namanya.. kecuali rajin bertanya atau ambil menu dan bandingkan.
Pilihan akak.....


Baru pandai order 'persian salad'....
verdict : tawar.. tak macam kedai Yaman tu... berasa masin/masam saladnya...

Nasi pilihan suami. Ayamnya separuh di panggang kering...


Minuman pilihan untuk menolak makanan sebab ianya ada rasa masam-masam.


Alhamdulillah... Memang lapar.. hilang semuanya.. sikit tak tinggal kecuali tulang. Kalau akak ni jin, harus, tulang ni pun habis....


Sperti biasa, kami ke Balai Bomba Cyber Jaya untuk suami menunaikan solat Jumaat. Dah lama sungguh akak tak kemari. Rindu pulak dengan van putih tu....
( Sure doktor singa masih ingat...)

Psssttt kak som..
I masih teruja nak ambil gambar macam you ambil.... kenapa?.. entahlah....


Kenapa akak ambil gambar ni?..
Kan akak pernah kata akak phobia kalau kena tunggu dalam kereta dan kereta kami pula dibelakang sekali, selalu terbayang-bayang akan dilanggar lori ker.. bila nampak ada kereta yang ikut parking di belakang kereta kami, akak rasa senang sikit hati...


7 comments:

  1. Akak, kita cam berpakat makan nasik berwarna. Cumanya ayam you besau, mine kecit2 aje.

    Tang gambar senget tu, harusss .. supaya kelihatan mistewi sket, heheh.

    ReplyDelete
  2. makan sampai kenyang ekk..
    hehe..

    ReplyDelete
  3. kak som..
    Memang kita dah berpakat pun..
    pagi semalam i pekena rotcai..pagi ni u pekena rotcai..
    hari ni, sama-sama kita makan nasi beras panjang..
    malam ni.. kita sama-sama tak nonton wayang toy story?..

    Amy...
    akak kalau makan, memang sampai kenyang...
    kalau tak nanti lapar... hehehehehehheeh...

    ReplyDelete
  4. Salam DM.... cucu KZ yg berumur 3 tahun, Ammar pasti akan komen.... its yummy, delicious & tasty

    ReplyDelete
  5. Kak zah...
    anak2 kecil kalau bagi komen memang jujur dan e-class dari pandangan/citarasa mereka... seronok melayan anak-anak yang masi kecil....

    ReplyDelete
  6. ingatkan kedai jual tudungggggg.....
    ngehngehngeh....

    ReplyDelete
  7. doktor...
    hahahahahahahahha..
    baru i paham...
    ariani..ariana...
    hahahahahhahahahahaha
    (baru perasan selepas sejam cuba memaham...)

    ReplyDelete

Jemputlah Komen barang Sepatah Dua Kata