Sunday, January 27, 2013

506 ~ Hari Keluarga Jabatan Kardiologi...


Sepatutnya di adakan pada tahun 2012.. tapi sebabkan banyak rintangan.. makanya di adakan hari ini. Kebetulan sepatutnya hari ini kami kena pulang ke Melaka kerana majlis perkahwinan anak kakak sepupu.. tapi demi tugas... terpaksa tinggalkan majlis dan hadiri majlis Family Day. Apa citer jika Family Day.. akak tak da... kan? Ahaks....




Sekeluarga...


Waktu tiba.. 
Banyak perubahan di sini. 18 tahun lepas akak ada juga datang kemari. Waktu itu Sunway Pyamid belum ada. hadapan ini masih tanah kosong/lapang untuk di jadikan ruang letak kereta... Sekarang dah ada bangunan Shopping Mall...



Package yang termasuk ialah lunch untuk semua.. 
Pilihan yang ada Nasi Ayam, Nasi Beriyani, Ayam goreng Marrybrown..




Selesai waktu bermain air di dalam Sunway Lagoon.. kami beralih ke Sunway Pyramid.
Menanti waktu solat Maghrib sempat merayap sebentar. Memang banyak kedai yang tiada di Shopping Mall yang lain..

Tempat solatnya sangat bersih dan besar..




Selesai solat kami pergi dinner.
Bubba Gump
Hakmilik Forest Gump..
Nampak kerusi yang Forrest Gump pernah duduk dan letak beg baju..




Menu..



Spagetthi meat ball




Shrimp pelbagai rasa hidangan..
Ada bersalut kelapa
ada yang di goreng dengan butter dan garlic..




Yang bersalut kelapa parut..




Ribs..
Akak cepat muak..




Untuk hilang muak kena minum
Lemonade berperisa Raspberry..




Yang ini menarik..
bila letakkan tanda merah,
pelayan akan datang bertanya apa yang kita perlukan..
ditempat lain disediakan loceng untuk di picit jika mahu panggil pelayan..




Tanda tak perlukan pelayan..




Si Meja pun di cetak nama Bubba Gump..

Untuk lainkali jika ke sini akak akan mencuba menu yang berbeza..

Bolehlah nak makan..
tidaklah teringin nak cuba lagi...
jika 6 bulan sekali nak datang, okay gak..



17 comments:

  1. Hajah,
    Kalau ada kemudahan minta dilayan, tak perlu lagi nak lambai-lambai kat waiter. Ada outlet Pizza Hut, pun ada kemudahan 'signal' minta dilayan. Tekan button kat alat signal atas meja makan pelanggan, tahulah meja mana perlu bantuan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg leceh jika tiada kemudahan bila nak panggil waiter...
      Terpandang2, tercari2....
      Mmg payah jdnya...

      Delete
  2. Akak kan Mem besar!!
    mana boleh tak ada!!

    ReplyDelete
  3. budak kecik dua tu akan berebut nak picit loceng.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti abg selalu beralah kan? Husaini mmg nampak sgt sayangkan husna.....

      Delete
  4. saya sukaaaa bubba gump sebab makan udang kat situ tak gatal! udang fresh kot. hehehe~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betullah gB..
      Udangnya tak bg kita gatal..
      Anak akak yg allergic udang pun makan takda apa2 lpstu...

      Delete
  5. kalau akak belum try bread puddingnye, akak kene try next time! ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti juga try nanti..
      6 bln lg...hihihihi

      Delete
  6. Ain semakin tinggi dan sudah nampak ayu...

    -sara-

    ReplyDelete
  7. Sedap!

    Tapi kenapa kena datang 6 bulan sekali? Mahal sangat kah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azie..
      Akak ni jenis tak bwrapa suka jens2 makanan begitu..
      Jika mee goreng mamak, kway teow.. Roti canai... Hari2 pun takpa...

      Delete
  8. Sedap ke spagetti meat ball? Ingat nak buatlah sendirlah hujung minggu ni untuk makan sama ibu_suri. Biar ada kelainan sikit makan kami yang hampir stereotype je ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. IM,
      sphagetti memang sedap..
      buatnya pun mudah..
      tumis bawang .. guna daging cincang.. masukkan tomato puri.. dah jadi... lain2 kita tambah sendiri..
      selamat mencuba dan harapnya ibu suri akan menyukainya...

      Delete
  9. nice day :)
    hargailah hari kemaren,
    mimpikanlah hari esok,
    tetapi hiduplah untuk hari ini.
    bagi-bagi motivasinya yaah...

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete

Jemputlah Komen barang Sepatah Dua Kata