Thursday, January 17, 2013

501 ~ Rupa-rupanya...





Seperti biasa anak dara ni memang tidur sekali dengan kami..
bila akak selimutkan dia, dia akan keluarkan kakinya dari selimut...
selalu dibuatnya begitu walaupun waktu itu dia sedang lena tidur...

Malam tadi, akak lansung tak bukak selimut..
Baru nak landing kepala, dia berbunyi....

Aisyah : Ibu, kenapa tak bukak selimut?

Ibu : Aisyah bukan pakai selimut pun....

Aisyah : Nanti saya Hachim-hachim  (bersin) kat  dalam kelas nanti...

Ibu : Tau pun sejuk... kenapa malam2 selalu bukak selimut?

Aisyah : Bila ada saya tak pakai, bila takda saya nak pakai....

Iyerlah tu... bila selimut bukak semula....



18 comments:

  1. hahahaa!!! sebenarnya badan dia kompius..nak selimut ke tak nak? hihihi~

    ReplyDelete
    Replies
    1. gB..
      mungkinlah...
      mala ni nak kenakan dia lagi...

      Delete
  2. DM ...
    'Anak ketam' jadian memang cenggitu. Tak percaya tanyalah 'ketam senior' :-)

    Tak bernafas rasanya kalau tak keluarkan sikit bagian kaki, hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahaha...
      betol kekanda...
      kaki pulak banyak...

      Delete
  3. Ish ish anak dara ni sampai bila nak tidur ngan ibu dia ni..or ibu dia yang tak mau pisah tidur ngan anak dia..konpius ni..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Ezza..
      terus terang cakaplah..
      ibunya yang belum bersedia nak pisah dengan anaknya... anaknya dah ready lama dulu dah...
      bila anaknya tidur dibilik lain, ibunya datang cari tengah malam... ekekekekek

      Delete
  4. Tido sama mama lagi !!
    Manja :))

    Samalah dgn ank2 kt rumah
    Tido sama lgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lynn...
      inilah satu2nya baby kami kat umah ni...
      masih inginkan bau baby dia tu...

      Delete
  5. yang kat sini kata hutchum :D
    Aisyah tak jadi pindah bilik eh.

    madora

    ReplyDelete
    Replies
    1. Madora...
      belum mau berpisah..
      "Jangan pisahkan aku dan dia..."
      - ekekekekek

      Delete
  6. Samalah yang kat rumah ni ....
    Menambah keja ...melipat jaa...
    Buka....tapi tak selimut pun ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. CA..
      Betul CA..
      buat kerja jer..
      nak melipat bagai..
      itu yg tak malas nak buka selimut tu...

      Delete
  7. Anak2 makchaq masa kecik pun sama, kalau selimutkan, mesti tendang2 keluarkan kaki walaun tengah tidur lena. Dah besaq ni pandai pulak cari selimut sendiri.. Tinggal Nafisah yang masih tendang selimut nak keluarkan kaki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. makchaq,
      betul..
      yang besar pandai pakai selimut..
      yg kecik ni jer yg tak mahu berselimut.

      Delete
  8. Ehhh! ehh! kenapa budak nama Aisyah ni perangai sama? Aisyah saya pun sama ler perangai dia. Kasi selimut mesti tolak buang. Kalu siang pakai suar panjang, gerenti gulung sampai peha. Adehhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azie..
      Itulah...
      Sama jer perangainyer....
      Yg aisyah kat umah tu tak suka skirt....

      Delete
  9. alamak...marina pun sama lah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uncle,
      Darah muda.. Panas jer kotnya..

      Delete

Jemputlah Komen barang Sepatah Dua Kata