Wednesday, January 25, 2012

269 ~ Bila anakku yang bertuah ni sekali bersuara..





Yang ini adalah kumpulan anak kucing kami generasi pertama. Kali kedua melahirkan 6 ekor, keenam-enamnya hidup. Terdapat 3 ekor yang berwarna putih sama seperti ibu mereka. Seekor kucing jantan  kami namakan UniQ.

Berbadan besar dan agak pemalu. Bila kami cuba mendekatinya dia akan melarikan dirinya. Pernah apabila suami akak ingin membelainya, terus dia rendahkan dirinya tak bergerak. Kesian sunggu kerana kami memang kurang beri perhatian macam anak kucing lain.

Entah mengapa petang ni sewaktu akak sedang masak di dapur, UniQ datang dan bermanja di kaki akak. Akak pun panggillah semua anak2 dengan bangganya. Perasaan itu sekejap saja akak rasai sebaik apabila anak akak yang paling pendiam bersuara...

Ain : Dia juga selalu ikut bibik kemana-mana. Bila Bibik jemur baju pun dia ikut. Maybe dia suka sangat dengan PEREMPUAN TUA....

Haiya.... Ini anak kan... bila dia diam, memang dia diam... sekali dia bersuara memberikan pendapatnya.. dia memang tak pakai 'filter' apadah... Hmmmmm.. hilang rasa bangga sekejap kerana komen anak dara bertuah ni....




12 comments:

  1. hehehehe.....aduhai anak sekarang memang gitu kak, tadi KC kata dgn sya, ibu bilalah nak kurus ni bu...risau kakak ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...
      sangat berlapik ayat Ain dan KC tu..
      memang sedap dan lunak kat telinga ibu mereka, kan?

      Delete
  2. kata kata spontan dari seorang yang jarang bersuara sangat dihargai dan dikenangi. geram tapi mesti kita tergelak juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. madora...
      memang sangat geram..
      tapi kalau kita sergah karang... terdiam terus pulak dia... hehehehe
      terima aje...

      Delete
  3. Hahahaa... ayat “perempuan tua” tu bleh sentap woooo...!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Azie..
      memang dah terasa nak sentap...
      ingat dah malas nak masak dan terus naik masuk bilik...
      tapi buat apa kan? Lauk masak banyak pulak tu semalam... makan ajer ler...

      Delete
  4. kak, kita nak bagitau ni, kita dah boleh reply to individual komen! kih kih, mari la mari ke blog saya dan melihatnya (ok peghak... orang lain dah lama tau)

    ReplyDelete
    Replies
    1. orait... nanti akak singgah lagi...

      Delete
  5. hahahaha..ain2...kata2nyer bisa menggoncang jiwa....(alhamdulillah..dapat gak komen...kalau x susahnye..huhuhu)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alolorh..
      ciannya Dil..
      antara salah satu kenangan berada di negeri orang, kan?

      Delete

Jemputlah Komen barang Sepatah Dua Kata