Thursday, January 19, 2012

265 ~ Perjalanan Hidup telah ditentukan.. KIta saja yg tak tahu ...



Setelah berhenti daripada bekerja 20 tahun lepas... tak pernahlah akak menyangka akan sekali lagi mengharungi pagi dengan sama-sama memandu ke Hospital seperti orang lain yang bekerja.. 

Siapa sangka selepas 15 tahun berada dalam keselesaan waktu pagi bangun ikut suka.. sarapan ikut suka..
tiba-tiba ada satu ketikanya akak harus bangun pagi-pagi... bersiap macam orang pergi kerja... memandu ke Hospital sama-sama dengan orang yang pergi kerja... 

Kadang2 sempat ambil gambar matahari sedang menginjak naik ke Langit...
Jika masih dalam selimut tak dapat menikmati semua ini...




Turut sama tersekat dalam kesesakan bersama-sama para pekerja kerajaan ..
pekerja swasta selalunya keluar selepas pukul lapan pagi....





Siapa nak menyangka kan?

10 comments:

  1. hidup ini penuh dengan kejutan

    ReplyDelete
    Replies
    1. pB..
      BETOL..
      boleh naik darah akibat terkejut2 dibuatnya...

      Delete
  2. kak,

    yealah kak..Allah dah bagi line story utk kita sejak dr alam roh lagik..we just play the roles..jodoh, rezeki, jatuh & bangun...all is there !!

    saya sgt yakin ttg itu!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. littlehumblelynn,
      akak pun yakin...

      Delete
  3. saya pekerja swasta yg kuar pukul 715 pagi tau kak~! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. gB...
      opppppsssss...
      patut serbei dulu, ken?

      Delete
  4. Memang tak sangka kan kita berkenalan, berjumpa, bermesra.
    Hanya mampu mensyukuri segalanya,
    segala kententuan adalah yg terbaik :)
    Nikmat kan keluar bekerja pagi hari
    dalam kesesakan dapat ambek gambar matahari.

    ReplyDelete
  5. madora...
    sapa sangka... seberang tambak nak jumpa u...
    akak pun mensyukuri segalanya...
    sebab sesaklah dpt amik gambar matahari..
    jika laju..... dapat surat saman Polis trafik jer....

    ReplyDelete
  6. dunia ini memang penuh dengan perkara yang kita tidak sangka kerana pengarahnya bukan kita!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Benar sekali IM..
      Pengarahnya adalah yang Maha Pencipta kita....

      Delete

Jemputlah Komen barang Sepatah Dua Kata