Saturday, April 23, 2011

1016 ~ Pengguna SILK Highway


Saja akak nak berkongsi maklumat kepada kita sesama pengguna lebuhraya SILK menghala ke Kajang, akak perhatikan dah bertahun-tahun juga Polis Trafik mengadakan tinjauan berkamera menyukat kelajuan 'speed trap' di lokasi yang sama.

Hala arah ke Kajang...
sebaik nampak tanda nama jalan ini, eloklah perlahankan kenderaan...




Kadang-kadang kita boleh nampak 'polis trafik' sedang menembak dari tiang ini..




Tapi... akak perhatikan mereka lebih selesa menembak dari tiang ini yang berbumbung dan redup...
Waktu yang biasa akak kena tembak ialah pukul 1200-130 tengahari...(sebaik habis dialysis)
Selalu akak terkena bila sedang sedap melarikan kereta ala-ala F1.... dengar pulak lagu yang cukup rancak.... Hmmmmm bila dah ternampak Polis Trafik menembak, memang dah terrrrr....lambat lah....




Selalu dah terlebih speed bila terserempak Polis menembak kelajuan dari sini....



Bila lalu tak nampak polis trafik, rasa lega sangat....Itu yang siap ambil gambar lokasi tempat kejadian lagi...



Kau ciptakan rindu .. Kau buat hatiku... terjerat tali cinta.....


LUEM

10 comments:

  1. amik gambo masa drive kat lane kanan. akak terer tau tak????

    ReplyDelete
  2. GB....
    blogger....hehehehehehe....

    ReplyDelete
  3. Hahaha..Mmg akak terrer. Tetiba ate rasa mcm tua pasal tak reti amik gambo masa tgh drive. (Mcm tua?? ;))

    ReplyDelete
  4. Ate...
    terrer tak terrer.. kenalah terrer.. sebab kalau ada teman sebelah sure dia tolong ambilkan... hehehehe kan akak ni nak jadi pemberita-hu... kena ambil gambar lokasi walau bagaimana pun....

    ReplyDelete
  5. doktor...
    sakit peyut?..
    boleh datang mintak MMT?

    ReplyDelete
  6. tq...Kalau guna laluan tu kita akan hati hati..

    ReplyDelete
  7. cikgu hani...
    jom kita jadi traffic phone rangers....
    ala-ala macam dalam lite n easy tu...

    ReplyDelete
  8. Akak, skali lagi Akak nampak polis dok menembak Akak, I izinkan Akak tembak dia balik, okeyyhhh??

    ReplyDelete
  9. Ja...
    dan...
    selepas itu u akan datang melawat i di penjawa... u datanglah melawat i dengan aisyah...

    ReplyDelete

Jemputlah Komen barang Sepatah Dua Kata