Friday, December 17, 2010

880 ~ Bawak anak berjalan.....



Insya'Allah... petang ni sebaik habis dialysis, kami anak veranak nak vrrrooommmm ke JB. Esok pagi2 nak masuk Singapura... tapi tiket masuk ke Universal Studio hanya kami dapat untuk tarikh 19hb... 18hb untuk jalan2 di Marina Bay dan tengok lampu-lampu sempena perayaan krismas di Orchard Road. Pernah pada tahun 1984, akak dan keluarga angkat pergi ke Singapura semata2 nak melihat lampu-lampu di kawasan Orchard Road...

Anak yang bongsu belum lahir lagi ketika kami sekeluarga bercuti ke Sea World dan Movie World di Gold Coast. Nak kesana lagi memang tak mampu sebab kos untuk rawatan dialysis tersangat mahal jika mahu bercuti ke sana. Sekali rawatan di tukar dengan wang kita adalah +- RM3000 (menurut pesakit yg pernah mencuci disana). Sekurang-kurangnya nak cuci selama 2 kali...

Kebetulan pulak Universal Studio dah dibuka di Singapura, maka dapatlah bawak si kecik comei dan debap tu makan angin kesana.. Sejak dari awal minggu Aisyah dah menyebut-nyebut....

Daaaaaa.....

16 comments:

  1. Bawalah daku bersamamu, Akak!!

    ReplyDelete
  2. wahhhhhhhh..hepi holiday akak (^_^)
    nnt amik gambar bebyk tau.

    -rupanya akak dh smp ke gold coast. bestnya..

    ReplyDelete
  3. KOG..
    bye.... jumpa lg pagi senin...

    ReplyDelete
  4. cikgu...
    thank you.... insya'allah...

    ReplyDelete
  5. Ja...
    ku kirim limo menjempt di muka fintu....

    ReplyDelete
  6. Ai...
    sure.... mesti amik gambar....
    akak ke gold coast masa sihat dulu.....

    ReplyDelete
  7. Salam Akak Too,

    Seronoknya nak jalan-jalan tapi, jagalah kesihatan diri.
    Auntie dah lama sungguh tak ke S'pore. Perga zaman duit kita mahal dari duit dia dulu...seronok shopping masa tu.

    ReplyDelete
  8. sampai hati kau tinggalkan daku....

    Jaaaa...kita nak pi mana minggu ni..Ja!

    ReplyDelete
  9. Salam DM

    Pagi besok kami sekeluarga nak vrrooooom ke Pulau Pangkor.

    KZ pergi Gold Coast thn 1993.... masa tu Movie World baru bukak

    ReplyDelete
  10. Fa, kita fakat velayaq fi Fulau Dudoq je lah.. I tunggu limo Akak antaq tak samfai2 fonn

    ReplyDelete
  11. auntie yan..
    terimakaseh singgah. dulu memang best bila tukaran wang kita tak jauh sgt bezanya dengan singapore... 1.1jer.. sekarang.. 2.45.. kalau nakbeli apa2 sure pikir 18kali...

    ReplyDelete
  12. Fa..
    bagaimana kalau you pi snorkeling kat pulau perhentian esok... best tu...

    ReplyDelete
  13. kak zah,
    selamat berhibur ke pulau pangkor..
    'berrcanda di tepian pantai.....'

    ReplyDelete
  14. ja...
    mahaplah..pemandu limo dah tersalah jalan... instead of pi sg petani depa dok pi sg peladang... betuiilah bengap...
    ja duduk umah dengan TK jer lah.. sure banyak xtvt yg menarik yg boleh ja dan TK buat....
    hihihihihihi

    ReplyDelete

Jemputlah Komen barang Sepatah Dua Kata