Tuesday, June 12, 2012

359 ~ Makassar??? Kat mana tu???


Pertama kali mendengar hendak bercuti seisi keluarga di Makassar... terus terpikir.. Makassar? kat mana tu? Dekat2 dengan Magadaskar ke??? Apa ada kat sana? Ada penyanyi macam Lata Magaskar ker????Bestker??? Pergi tempat lainlah best... macam tak pernah dengar jer... Issshhhhh... segalanya negative sahaja....

Mau tak mau... selepas dialysis hari Jumaat 8hb Jun... kami sampai juga ke Makassar...

Pemandangan dari udara... sebaik melintasi lautan... setelah 3jam dalam penerbangan....




Tiba juga di Airport - Bandar Udara... Bandara Sultan Hasanuddin, Ujung Pandang...




Untuk menampung kami seramai 9 orang... 2 kereta Innova dikontrak...




Setiba hotel... welcoming drink...
Air Jus Markissa...
Hilang dahaga...




Budak sorang ni.. kemana pun DSnya memang takkan tinggal...




Hotel Aston Makassar yang cantik dekorasinya dan secantik itu juga layangan dari staffnya..




Hotel Aston Makassar yang baru sebulan beroperasi masih belum dirasmikan lagi..
Memang akak rekomen buat sesiapa yang mahu ke Makassar...



11 comments:

  1. Terima kasih perkenalkan Makasar. Tentu ada sesuatu di sana ya, hajjah? Di Kuantan ada 'murtabak mengkasar'. Semoga hajah dan famili enjoy di sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Hajah Nora...
      Alhamdulillah... memang terasa seronok melancung ke Makassar. Sehinggakan terasa ingin pergi lagi... keramahan budi bahasa yang mereka tunjukkan amat berkesan dihati.

      Delete
  2. wow....bestnye jln3.....makassar....
    situh apo tempat menarik ek???

    rate hotel aston ok x? senang cari halal food?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Miss scofield..
      Peninggalan sejahrah lama yang menarik hati. Rate hotel Aston kira okay juga sesuai dengan layanan yang diberikan. Kira masih dalam kemampuan kita.
      Rata2 penduduk Makassar adalah orang Islam, makanya mencari makanan halal memang mudah. Even hotel menyediakan restoren makanan halal. Alhamdulillah.

      Delete
  3. akak


    cepat sikit sambung


    tak sabar nak baca pengalaman akak kat sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. pB...
      sabar ya...
      lagi satu.. maybe tempat yg menarik bagi kami lainpula dengan citarasa pB... tapi akak akan ceritakan semuanya... semalam akak busy sangat..

      Delete
  4. kakkkkkkkkk!!

    tana toraja kakkkkkk!!
    pergi tak??
    tak sabau ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Doktor...
      nanti akak citerkan yer...
      tana toraja mengambil masa 8jam dari bandar makassar untuk ke sana...

      Delete
    2. tauuuuuuuu..
      tu yang dok pikir2 nak gi ke tak tu

      Delete
    3. Doktor...
      jika kita punya masa yang lama disana.. baloi jugak ke tanah toraja tu...
      8jam pergi.. 8jam balik...
      belum sanggupi...

      Delete
  5. 1Malaysia semua...

    Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

    Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

    Kalau berminat, sila layari :

    (Versi English)
    http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


    (Versi Melayu)
    http://PelaburanHartanah.blog.com


    ( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


    Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

    Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

    ReplyDelete

Jemputlah Komen barang Sepatah Dua Kata