Berusaha untuk keluar rumah sebelum Aisyah terjaga...
Sebelum pukul 700pagi dah masuk kereta...
lihat traffic masih berjalan lancar...
seronok sungguh.... kalau jem memang serabut rasanya....
Disiplin untuk keluar awal..
mandi awal, solat awal...
tak boleh tunggu boss selesai
kena usaha pergi bilikair budak2
semuanya kena cepat
Tiba di parking hospital banyak ruang kosong..
selesa.. parking bawah pokok..
milik mutlak akak... muahaaaaaa...
Berbuka semalam berlaukkan udang masak kari dengan velimbing...
velimbing yang diambil dirumah adik ja ygmana ditanam oleh bonda ja...
dimasak kari dengan udang oleh kawan ja...
ja dah pesan nak buat JV velimbing kewing biladia dtg lg nanti...
kak som dan lili plezzzzzzz order dgn akak ya....
rupa2nya...
velimbing buat masak kari dengan udang adalah sedapppppppppppppppp
baru discover... itupun setelah menskodengdapur lili dan kak som...
punyalah berselewa
tak fercaya?...
lihat jari comel ini
sedang mencolek dipinggan....
sedangkan Aisyah pun bersetuju sangat....
LUEM
Yeay Yeay! Kita suka....kita terlebih teruja!!! Sedap kan kari yg letak velimving ni, kan, kan?! Nak nak dapat udang yang baru dan ada bau2 laut lagi.. walaupong I tak makan udang, rasa manis airnya dalam kari cukup mengancam.
ReplyDeleteHmmm...yummy betul tengok Aisyah menjilat jarinya!
LMLU...ahaks! hehehe
kangkung belacan ada udang~~slurrpp~~~
ReplyDeleteSalam Jumaat buat Rahmah, Wauuuu...terliur akak tengok lauk tuhh...
ReplyDeleteterasa sedap walau pun hanya tengok gambar..
hu hu hu
Salam Akak
ReplyDeleteDah lama tak singgah ..
Sibuk dengan baby baru.
Sekarang dah masuk kerja , maka adalah masa untuk merayau rayau kat alam siber nie.
Hospital Serdang memang susah parking.
Wahhh... tengok gambar Akak ambil belimbing (dlm blog JA), dah agak mesti nak masak sedap nii..
ReplyDeleteSaya tak pernah try belimbing dgn kari, biasa Lemak Cili Padi ler.
Wahhh hisap jari diaaaaa...
lili...
ReplyDeleteinilah kesannya sejak melihat kari udang velimbing dari blog u... bila akak cuba memanglah sangat sedap... tq kongsi lauk....
ahak..ahak...ahak...
bujal...
ReplyDeletememang sedap...
kangkong+belacan+udang...
sangatlah sedappp...
salam kak nani...
ReplyDeletetapi gambar ni agak selekeh lah...
kalau'pro'tentunya ramai lagi yang menjejes airliur...
pB...
ReplyDeleteHai pB...
tahniah dengan baby baru...
(ada rasa sedikit jelezzzzz sebab baby u baby boy... hehehehehehehe...)
sememangnya parking memang susah di H Serdang...
azie...
ReplyDeletevelimbing dari pokok mak ja akak masak lomak cili api dengan tolur ikan senangin... sodap...
tapi...
velimbing akak masak kari dengan udang... perrrgggghhhhhh menangkap sodapnya.....
Nanti bila/kalau Aisyah bermertuakan org Puchong, bolehlah makan kari udang dgn velimving sepuas2nya!!
ReplyDeleteja...
ReplyDeletehahahaha....
jom kita realisasikan impian i nak berkari udang dan velimbing.... ahak..ahak..ahak...
Akak..
ReplyDeleteDHW dah dapat virus mengari udang. Dengar kabar KakSom tak guna velimving (maklum tak dapat tajaan velimving dari Po-chong); dia bubuh tomato jer.
kak som...
ReplyDeleteboleh kalau nak dapat velimbing dari po-chong...
kena jumpa Ja di po-chonglah...
letak tomato pun sedap jugak...