Monday, June 08, 2015

764 ~ Dialysis di London


Percutian selamat 10 hari memerlukan akak menjalani rawatan dialysis selama 4kali. Pada awalnya, akak ditempatkan di St Thomas Hospital tetapi mungkin musim cuti.. Tempat di hospital tersebut penuh. Akak di hantar dialysis di London Bridge Hospital. Private Wings nya terletak di St Olaf House.

Dr Annam iaitu pakar yg bertugas dibawah suami akak telah membantu mencarikan tempat dialysis. Kebetulan beliau mempunyai seorg adik perempuan yg bertugas di London Bridge Hospital.
Utk mendapatkan rawatan seterusnya di situ tidak mudah kerana dgn mesin dan tempat yg sentiasa penuh dgn pesakit dari Timur Tengah...iaitu Arab.






Di sini juga di sediakan makanan.
Akak memilih Kopi dan ice cream sebab akak dah makan lunch sebelum dialysis ptg tu.

Utk dialysis kali kedua dan seterusnya akak ditempatkan di Private Wing, Royal Free Hospital. Royal free yg tak free....
Maybe sbb depa ada private wings yg kebanyakkan pesakit keturunan Arab... Menu breakfast dan Lunch yg disediakan adalah Menu Halal.

Hari pertama dialysis akak dtg lewat... Akak dapat lunch. Nasi Briyani Ayam...
Sedapnya Ya Rabbi....
Alhamdulillah...


Kali kedua dan ketiga dialysis disini akak dtg awal, maka dapat breakfast.


Nurse yg bertugas merawat akak di London Bridge Hospital ialah Nurse Melia.


Nurse yg bertugas merawat akak di Royals Free Hospital ialah Nurse Sindhu...
Mmg terbaek. Sudah 18 tahun bertugas di unit dialysis. Byk yg diberitahu dan penerangan ttg dialysis. Luas pengetahuannya. ALHAMDULILLAH.


Di setiap rawatan bersamanya banyak yg diajarinya. Terima kaseh Nurse Sindhu.

8 comments:

  1. Syukur Alhamdulillah. Allah mempermudahkan segalanya buatmu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat bersyukur saya kakcik
      Utk 10hari jika tidak menerima rawatan mmg sangat membahayakan nyawa saya....

      Delete
  2. Replies
    1. Segala puji-pujian hanya pada ALLAH juga.

      Delete
  3. Cuti, cuti jugak kak...rawatan tetap diteruskan...alhamdulillah....weather must be nice there...2-3 bulan lagi Rugby World Cup kak.........adoiyai...nak pergiiiiiiii....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulaaa 'package' yg dtg bersama akak tiapkali akak ke luar negara...
      Tp Alhamdulillah... ALLAH permudahkan.

      Delete
  4. Haa..tuler. ai ingat baru nk tanye psl akak cuci dare ni ;) mewahnye makanan dowang sediakan. bestnya. akak tak amik gambar masa tengah cuci tu ke? mesti selesa tempat tu kan? murah rezeki akak. mudah je. ai ni raya nanti terpaksa cuti cuci. sebab tak dapat2 tempat cuci. yg ada pon jauh bebenor dari kg kaman. 2 jam lebih perjalanan. tak beraye la kalau gitu. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai
      Jika Ai tidak dapat mendapatkan rawatab dialysia ketika raya nanti.. Ai mesti jaga diet betul2 tau.
      Air jangan lebih
      Ada makanan yg Ai mmg kena pantang
      Take care
      Akak tak setuju jika Ai tak jalani rawatan.
      Cuba usahakan juga dapatkan rawatan walau sekali.

      Delete

Jemputlah Komen barang Sepatah Dua Kata