Wednesday, January 14, 2015

711 ~ Sesekali tertinggal....


Dlm kelam kabut nak ke hospital dan mengejar masa nak mengelakkan kesesakan... Akak tertinggalkan hp...

Dah keluar rumah agak suku jalan teringat hp tertinggal... Hadoi... Memikirkan kalau pusing semula dan keluar semula mmg menempuh jem... Tak sanggup.... Redho jer ler,..

Habislaaa panggilan tak berjawap... Mesej tak berbaca...

Sampai hospital terus buka ipad.. Mujuq juga ipad dibawa.... Tapi bateri pula dah tinggal sikit...
Hadoi.... Dah berkali2 teringat sebelum ini nak cari wayar charger supaya boleh sambung dgn power bank tp... Asyiklaaa terlupa.

Penggunaan ipad pun berhati2...
Mudah2an bateri sebanyak 50% tu mencukupi utk 4 jam....

Rasa sunyi betul...
Jika tidak meriah dgn mesej di WA...

Nak tinggal pesan dgn anak, tak hapal no phone dia..
Asyik guna hujung jari jer bila nak hubungi semua org..
Bila nak ingat no phone, dah tak ingat/tahu.
Walhal dulu kita boleh hapal no kawan2 kita...

Terasa sunyi juga ni..
Kalau tidak tu... Kejap2 tgk hp...
Ada mms laa
Ada mesej laa...


Pastu kannn.
Pikir2 semula...
Hek Elehhhh....
Dulu hidup 40 tahun tanpa handphone.. Hidup juga...
Sempurna juga hidup akak.

Kannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn...............


12 comments:

  1. Maka... ambilah kesempatan untuk melelapkan mata... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulaaaaa
      Sdg cuba.....
      Tq kakcik......

      Delete
  2. have a nice day.Disini matahari terik ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Same to you, ticher....

      Kat sini tak nampak,
      Langsir tutup tingkap..
      Tgn lekat kat mesin..

      Best menjemur...

      Delete
  3. Kalau cakap dengan anak laju je depa cakap tu zaman dedeulu tapi kita sekarang kalau tak ada hp pun gelisah mcm kucing nak beranak.

    ReplyDelete
  4. saya sokong kalau cuba lelapkan mata dan pikiag nak pi holiday ke mana.....amacam best tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uncle
      Masalahnya sekarang ni masa nak berangan pun kena ada hp sbb nak tgk date...
      Ekekekek

      Delete
  5. Betul Aina
    Mmg sebijik mcm Mika nak beranak...
    Harubiru takda hp...

    ReplyDelete
  6. zaman serba maju makcik...jadi kita dh terbiasa dgn keadaan...hehehehe......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Dil
      Dunia makin maju dan segala maklumat ada dalam hp kita yg kecik tu...
      Segalamacam benda kita masukkan dlm tu....

      Delete
  7. memang mati kutu kalau tak der hp..macam tak lengkap hidup ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Yan
      Sebab segalanya dalam tu....

      Delete

Jemputlah Komen barang Sepatah Dua Kata