Tuesday, December 18, 2012

481 ~ Tiada dalam perancangan....



Pagi ini memang dah di jadualkan suami akak akan di temuramah di TV1, Rancangan Selamat Pagi Malaysia. Rancangan bersiaran pukul 918pagi  hingga 945pagi. Topik perbincangan adalah Sindrom Serangan Jantung. Memandangkan masa yang diberikan tidak mencukupi dengan pertanyaan yang diberikan oleh penonton, suami akak bagitau tadi bahawa penerbit Selamat Pagi Malaysia meminta beliau ke udara semula pada minggu hadapan. Nanti akak confirmkan lagi.




Selesai menonton Selamat Pagi Malaysia, akak dan teman baik ke Wangsa Walk di Wangsa Maju, Kuala Lumpur. Perancangan asal nak makan nasi lemak di Kg Baru tapi tiada rezeki kami pagi ini kerana akak nak menonton Doktor Jantung Hati di TV... maka semua rancangan ditukar berkuatkuasa sertamerata. Mujur teman baik tidak membantah...

Pertama kali menjejak kaki di Wangsa Walk selepas mendengar dari teman2 yang pernah berkunjung di sini... Banyak yang menarik hati dan dalam dua jam kami dah jelajah semua bahagian di Wangsa Walk.




Selepas berjalan-jalan dan terasa lapar...singgah sebentar di Sweet Bowl..
akak memilih Curry Laksa..



Bib memilih Mayo Sandwich..




White Coffee



ABC pilihan Bib..




Memandangkan masa masih panjang lagi untuk balik kerumah kami berubah angin ke Pavilion pula..
Alhamdulillah... parking pun mudah... orait jer...
Tempat solat di Level 5 pula memang selesa dan mewah.



Selesai berjalan-jalan, kami ke DOME.




Bib mengambil Mushroom Soup.




Sambal Puff pilihan akak..



Sebelum jalan menjadi makin sesak, kami beransur pulang.
Best juga bila berjalan tanpa dirancang....

8 comments:

  1. Seronoknya dapat berjalan2 dengan seorang sahabat..perkara yg dah lama saya tak buat sejak bergelar isteri dan ibu.
    ABC tu mengancam betul!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Izan...
      Benar bagai yg u kata...
      Berjalan dengan 'sahabat' memang seronok berbanding dengan kawan... banyak yang boleh kami kongsikan...
      Sahabat akak dok makan ABC pun tak menoleh2.. dah nak habis baru offer rasa... maknanya memanglah sangat sedap....

      Delete
  2. wangsa walk tu .. kat blkg ghumah jerr ....hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon..
      jom ke sana dan jumpa makan ABC...

      Delete
  3. saya biasa gi wangsa walk untuk tengok wayang. makan2 setakat subway je. huhuhu~

    masa tayangan kat tv1 tu saya dah takde akses ke tv sebab saya kat opis. tak dapat tengok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. gB..
      nampak macam bestlah WW tu...
      memang nak pergi lagi rasanya...
      ada bowling alley juga..
      In syaa ALLAH minggu hadapan diwaktu yang sama ada lagi keudara doktor jantung tu...

      Delete
  4. oh i missed it! TV1 i boleh dapat kat sini.
    lain kali tell advance ye.

    wangsa walk ok nanti i nak try.

    tak tau ada surau level 5 at pavillion, lain kali nak pegi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Madora..
      sebelum i terlupa...
      minggu depan hari selasa diwaktu yang sama akan keudara lagi..
      Jgn lupa ke WW dan Pavi ya....

      Delete

Jemputlah Komen barang Sepatah Dua Kata