Thursday, September 27, 2012

426 ~ Mana-mana pun mudah...



Membeli barang dapur memang dah jadi kerja akak. Selalunya sebulan sekali memang akan berbelanja di Jusco, Tesco, Carrefour dan Econsave.. Itu kira barang-barang besar... barang2 kecik selalunya pergi ker CS brothers, Econsave atau kedai runcit Amir. 

Jika dahulu sewaktu sihat akak memang akan ke pasar Kajang atau Seri Kembangan untuk membeli ikan, sayur dan ayam. Tapi sejak dah 3x seminggu ke opis.. masa pagi Isnin yang selalunya akak ke pasar di ganti ke hari selasa atau khamis. Tidak lagi ke Pasar Kajang kerana parking kereta jauh dari Pasar. Makanya akak akan ke Pasar Seksyen 1, Bangi.





Sekarang 2 beradik ni dah pandai di suruh beli dan memilih barang. Banyak lega...
Semalam akak biarkan mereka memilih udang...




Satu perkara yang akak baru 'discover' kat Econsave Reko Sentral ada perkhidmatan pos dan poslaju..
Errrmmmmm... Makin mudah. tak payah drive jauh-jauh ke Poslaju yang biasa.



10 comments:

  1. Saya ni semenjak bertambah MUDA, cukup malas nak ke pasar, tapi kena pergi juga bila tak ada org lain yg nak jadi pak/mak sanggup..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cikgu...
      Saya sejak kecik mmg suka ke pasar....
      Sekarang pun suka...

      Delete
  2. Tak sangka initial CS tu femes ek?

    ehem..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg pemes..
      Itu yg gigih ambil gambar.....
      Just 4 u...

      Delete
  3. Ke pasar? rutin wajib saya hampir setiap hari.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Izan...
      Mmg rajinsbb hari2 ke pasar....

      Delete
  4. assalam makcik..ni untungnya ada anak perempuan...heheheh..tapikan makcik adik bradik kami mmg terbiasa pg pasar.. termasuk abg dn adik lelaki..kadang2 diorg yg lebeh2..pastu bila dh pencen ni abah yg selalu pg...ma jadi mem..hehehe.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmmmmmm....
      Tetingin nsk jd mem...
      Pernah jd mem bila tgh sakit dulu... Suami dan anak2 ke pasar.... Tp lawaklah... Byk brg tak cukup...

      Delete
  5. Mah..beruntung laa anak anak awak pandai memilih udang atau ikan...anak kita ni alahai..makan jer yang pandai berebut nak udang beso...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Ezza...
      sejak sakit ni saja bila kepasar saya terpaksa heret anak2 dara saya...
      setakat ini yang berua besar tu dah pandailah dan mengenal nama-nama ikan...
      nanti giliran yang dua kecik tu pula...
      - Masa ni terasa untungnya ada anak perempuan...
      ALHAMDULILLAH

      Delete

Jemputlah Komen barang Sepatah Dua Kata