Tuesday, September 11, 2012

416 ~ Buat julung2 kalinya.... Tak sangka.... Bestttttt!!!!


Tiba-tiba pukul 10pagi tadi bekalan elektrik di kawasan rumah akak terpadam... berhenti segala-galanya...

Dalam kepanasan yang sementara tu... Aisyah meminta hendak mandi kolam.

Lihat Aisyah berenang-renang tu seronok pula... Sekali jer Aisyah pelawa... terus masuk dalam kolam...




Rupanya memang best...
sangat best...
Airnya yang sejuk dan nyaman...
kolam yang agak terlindung dari cahaya matahari pagi, sangat selesa..

Mandi tak sedar hengat...

Dari kolam renang size Olimpik dilindungi pula dengan kebun/dusun/ladang mangga nan sebatang...
sedang berbuah pula tu... memang rezeki...
terasa macam mandi di sungai yang ada pokok mangga ditebing sungai...
sangat selesa...
( berangan tak salah kan???)




Jika RTK tak kemana-mana.. carilah RTK di sini..
port baru ni....

24 comments:

  1. Ohhh dah ada xtvt baru yaaaa? Aisyah dah ada geng untuk lawan berenang la ya? Akak pakai pelampung kain batik kah?

    hahahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. azie...
      tak perlu kain batik sbb tak dlm pung.....

      Delete
  2. walau saya tak reti berenang, tetibe saya rasa macam nak tumpang sekaki lah! heheheh~

    ReplyDelete
    Replies
    1. gB,
      meh tumpang sini syama2..
      mmg enjoy..

      Delete
  3. Akak,
    Mana dapat saiz kolam yang besar tu? Makanya duit air bulan2 pun harus naik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. juju...
      kolam ni suami akak beli di PJ..
      Dia gugel dan dapat kolam yg besar tu...
      puas jugaklah nak basuh bila kotor dan ambil masa nak penuhkan airnya...

      Delete
  4. Replies
    1. Doc..
      sejak dari try test cuber... semalam..
      memang ada peluang jer memang masuk... bestt wa cakap ... macam gi Legend PD Water Chalet tu... besar kolam pun lebih kurang jer... dalam pun lebih kurang... :-)

      Delete
  5. bestnya. ni yg budak dua tu bersama maknya juga, berangan nak ada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Madora...
      Alhamdulillah.. memang best.. walaupun mulanya akak rasa macam membazir je bila suami akak beli... tapi bila kita dapat mandi sekali.. rasa suker sangat....

      Delete
  6. seronoknya berendam sesamalah ye kak?
    nasib baik muat ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sya..
      memang muat.. kolamnya besar jugak..
      4 segi besar..
      mandi puas jugaklah jika nak berenang2 anak...

      Delete
  7. Replies
    1. pB..
      panas2 ni memang sedap berenang...
      dah setahun beli, baru teringin nak mandi semalam... dah cuba, rasa nak selalu...

      Delete
  8. dari pandangan pokok mangga tu dapat bayangkan tuannya yang sedang berkuak lentang..
    nyamannn..kan dear..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sayang...
      memang sangat nyaman...
      jom kiter....!!!

      Delete
  9. besau nya kolam ni mah..rasa nak terjun gak laa

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak ezza..
      besarlah jugak dari biasa tu...
      anak2 rasa puaslah jugak...
      even mak pun puas...

      Delete
  10. Kalau saya ikut terjun dalam tu, tak berbaki lah air kolam nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cikgu...
      biarpun cikgu 20x lompat pun, air tetap banyak tu jugak :-)
      sungguh!! Kolamnya besar dan dalam...
      No worry....

      Delete
  11. Replies
    1. lynn...
      sangat best...
      akak baru DISCOVER selepas setahun beli kolam...
      ekekekekek
      akak memang selalu cenggitu... masa suami beli, bising.... bila dah beli.. baru appreciated...

      Delete
  12. akak, i maseh belum mahu join FB walau dah bertahun dipujuk kawan2..tak dapat lah i check out photos

    madora :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. madora...
      senanglah jika u buat akaun FB.. masuk gambar jadi mudah... :-)
      apapun akak masukkan gambar 'kita' dalam email nanti ya???

      Delete

Jemputlah Komen barang Sepatah Dua Kata