Thursday, June 27, 2013

556 ~ Soalan ini tiada dalam SPM.......





Satu malam sedang kami rehat-rehat datanglah anak ketiga masuk ke bilik.
Sambil menonton bersama kami, dia sempat bertanya dengan keadaan teragak-agak sangat....

Ain : Abah..... Jika ....Aaaaaaaaa macam..macam...macam ........jika kita dah besar.... macam dah habis belajar... macam dah tak sekolah lagi... macam bukan tingkatan dua... macam dah besar... - Jika kita.. macam.. macam nanti jika kita... macam... aaaaaaaaaa.... cari suami... aaaaaaaaaa macam ... aaaaaa kita kena dapat approved dari kedua family ke?.........

Abah: ( Lama terdiam... pandang wajah Ain sambil menahan ketawa.....)
Ain... aaaaaa macam..macam... Ain baru tingkatan dua... macam... Ain kena habiskan sekolah dulu... aaaaaaaa macam... Ain kena belajar pandai-pandai dulu.... aaaaaaa.... macam.... periksa semua dapat straight A.... macam......aaaaaaa..... lepas tu masuk Universiti... aaaaaaaa... macam...aaaaaaaa..... dapat kerja jadi doktor.... aaaaaaa........ Baru boleh tanya soalan ini semula.....

Aisyah : Ain cakap apa ni Ain? ( Tetiba menyampuk...)

Ain : Awak jangan masuk campur... ini Teenager punya stuff...

Aisyah : Ibu Adult... Abah Adult... bolih dengar juga....

Ain : Meow!!! ( Ain jika marah suka buat bunyi kucing nak gaduh...- Terus keluar dari bilik...)

12 comments:

  1. hah hah hah hahhhh!!
    advance nya Ain!!

    dan beraninya dia tanya!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Doc..
      memang sangat berannni...
      kita kecik dulu... gigil dah...

      Delete
  2. aaaa,,,,nantiii aaaa.. cari suami...aaaa...carikk mcm aaaa..mcm...mcm...ABAH! heheh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shina...
      Amin Ya Rabbal Alamin..
      Semuga semua anak2 dapat serupa abahnya... tak pening mak mertua dan pak mertuanya...

      Delete
  3. aaaaa...nasib baik dia tanya abah, aaaa...kalau tanyak mak mau kena cubit!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aina...
      ha'ah...
      memang nak kenaaaa ni....

      Delete
  4. aaa...macam...aaaa..macammmmm MEOW!
    hahahahahahaha ^______^

    ReplyDelete
    Replies
    1. AI..
      Ain memang sayangkan kucing..
      sering buat bunyi macam kucing...

      Delete
  5. Ain ni aaa macam..... aaaa matured la... kan.. tapi aa...macaaam.... aaa cute sangat...

    Klu macam ni Rahmah memang tak perlu risau la... memang dia belum ada boyfriend la tu...

    Khadijah pun macam ni... konon nak matured tapi masih cute je soalan2 dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. makchaq...
      memang belum sesuai pun Ain nak ada boyfren... 14tahun pun belum lagi...
      matured? rasanya belum.....

      Delete
  6. Ain dah teenager maseh comel. best masih rapat dengan abah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. madora...
      Ain memang rapat dengan abahnya sebab aisyah rapat dengan ibunya...
      abahnya pula rajin melayan...

      Delete

Jemputlah Komen barang Sepatah Dua Kata