Tuesday, June 11, 2013

548 ~ Ngapain Ya???




Jumaat 7hb June... akak terbang lagi... kali ini ke Jakarta...

Jika tertanya-tanya ngapain aja sih akak ke Jakarta...? Even pegawai immigrasi di Airport pun tanya yang serupa... " Buat Apa Sini?"... Waktu ditanya akak pun tak tahu nak jawap sangat... cuma boleh kata" libur...".





Tapi setelah 3 hari 2 malam di sana... Yaaaa... ternyata....

Es Telernya paling enak buk...
Campuran avocado, nangka dan isi kelapa....
Aduhhhhhh..... enak banget deh...




Bakso bebola daging juga enak...
Supnya sederhana rasa...
tapi ya.... enak kali..




Hotel Amaris menyediakan sarapan pagi buat yang menginap..
Bubur ayamnya memang enak kali..
setelah diletakkan semua bahan sampingan...
Iyer... enak sungguh..





Nasgor juga enak...
biasalah depa suka guna short form macam tu...
disediakan dengan jeruk bawang juga..





Sup ekornya juga enak ya...
simple tapi memang enak..




Yang ini memang akak teringat-ingat..
Kopinya...
Aduhhhh.....
Tak cukup secawan buk...





Wendy di sini ada chili..
memang sedap dimakan dengan potato chip..
terkenang waktu tinggal bersama kak Long di Bukit Damansara.. selalu turun pergi makan Wendy's dengan Arwah Iqbal dan memang ini makanan kami yg dimakan bersama biskut jacob..





Lagi satu..
Nyopping di ITC..


16 comments:

  1. Pusing kepalanya buk, nyopping nyopping di ITC!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak hajah nora...
      memang lagi pusing buk...
      idak ke sini... gi ke sana..
      idak di sana... mencari2 lagi...

      Delete
  2. Patutlah tanya saya pasal Bandung hari tu!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. doktor...
      hhehehehe
      sempat akak ambil gambar singa di Mangga Dua Square...

      Delete
  3. Bertuah buk dapat pijakin Jakarta...entah bila saya kesana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cikgu....
      sekarang mudah nak jalan cikgu...
      In Syaa ALLAH akan tiba juga cikgu kesana nanti...

      Delete
  4. Ngapain..bila baca entry nya ini..secara otomatis aja 'slanga' nya turut berubah deh. Serupa macam ngobrol sama mbak Jakarta. Hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shina..
      bila nampak t-shirt ini... memang terus datang slang indon...
      lantas.. bahasa di kemeja t guna bahasa indon buk...

      Delete
  5. Buk,tempoh hari saya pun duduk di amaris,sebelah nya mangga dua. Aduh syorgawdunia buk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Ezza..
      Emangnya mudah kali ya buk ya...
      dari Amaris ke Mangga dua Square...

      Delete
  6. Replies
    1. Aina...
      Tidak juga..
      apa yg hendak di cari tak ketemu...
      yang tak dicari ketemu...

      Delete
  7. waduh waduhhhh...enak bangat ya buk..! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. AI..
      enak buk...
      kena dengan selera....

      Delete
  8. Sedap2 makanan kat sana.. makchaq pun suka jugak makanan orang Indonesia..

    Makchaq hari tu kat jakarta tak bermalam pun pasai jem sangat.. ingat nak bermalam sehari tapi sebab macet sangat tak jadi.. lepak terus kat Bandung.. pi Jakarta masa nak balik je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makchaq...
      memang sedap...
      apa yg saya jumpa di Bandung, Makassar dan Jakarta... memang berbeza.
      Interesting sungguh kan?

      Delete

Jemputlah Komen barang Sepatah Dua Kata