Sunday, July 15, 2012

382 ~ Siapa pernah terkena????








Waktu kecik2 dahulu bila ternampak juruukur sedang mengukur jalan... kita memang tak tahu... nampak macam jurugambar filem ingin mengambil gambar untuk filem..

Kita yang kebetulan berada dekat situ mulalah bergaya sambil mengadap alat mengukur yang kita anggap ianya kamera filem...

Dengan harapan agar wajah kita masuk dalam filem yang bakal ditayangkan...

hahahahahaha

Siapa pernah berkata-kata dalam hatinya jika masuk dalam filem tersebut, maka besarlah  harapan dapat jadi pelakon satu hari nanti...


16 comments:

  1. Hahahaha... lawak betoi la bleh terfikir gitu kan?

    Tu citer masa kecik-kecik. Budak sekarang dah tak heran benda ni, kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. azie..
      memang budak sekarang tak seheran kita dodolu...
      sebab time kita mana exposed sangat macam sekarang ni... apa pun boleh gugel...

      Delete
  2. betul tu ,
    alat tu memang jarang-jarang kita nampak dulu-dulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. AM..
      memang...
      kita dulu kan sesekali terjumpa...
      makanya memang ter'heran' sikit...

      Delete
  3. Replies
    1. Cikgu...
      nampaknya ramai pelakon tambahan rupanya...

      Delete
  4. ehhhh....mana ada? *dlm nada mencurigakan*
    -CS-

    ReplyDelete
    Replies
    1. CS..
      nadanya memang sungguh mencurigakan kekanda...

      Delete
  5. dulu masa belajar
    selalu dengar budak budak awam bagitau

    alat yang mereka guna tu , boleh SEE THRU ...

    menakut kan ...
    kalau betul

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooooooo...
      oh iyer ker???
      kita puaslah siap posing segala depan tu...
      ayo yo...

      Delete
  6. Aduhai kak nape tersama pulak terkena mcm mi:-P

    ReplyDelete
  7. sya...
    hehehehehe...
    seronokkan waktu kita sangat Naif dulu???

    ReplyDelete
  8. rahmah..ini lah alat ukur....sebahagian dari keja2 i la...yg ni kat site la..bila dah siap ukur tugas pelukis pelan le pulak yg menzahir kan apa yg diambil kat site..

    ReplyDelete
    Replies
    1. laling...
      dulu memang tak tahu...
      sekarang pun tahu sikit2.. nanti jumpa u bagitau tau....

      Delete

Jemputlah Komen barang Sepatah Dua Kata