Monday, July 09, 2012

377 ~ Bercuti ke Saigon, Vietnam...



Janji telah dipenuhi.. 6hb Julai akak dan teman bercuti memilih Saigon sebagai destinasi kedua kami selepas Bandung, Indonesia..

Perjalanan dari LCCT mengikut jadual. Tiba awal sedikit dari jangkaan dengan cuaca yang sedikit sejuk kerana hujan turun renyai2 waktu turun dari kapalterbang dan waktu tiba di hotel. Teksi yang diambil dari kaunter yang sah di airport sangat membantu.  Perjalanan sangat lancar dengan bayaran teksi sebanyak RM35.00 dari airport ke hotel di District 1.







Tiba di hotel, sempat bergambar..
Hotel yang terletak berdekatan dengan Ben Thanh Market.. jika hendak keluar membeli belah, sempat hantar barang ke hotel dan keluar lagi tanpa mengambil teksi.






Cerita akan menyusul.

16 comments:

  1. selamat bercuti dan bershopping yer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cikgu...
      terima kaseh..
      dah selamat tiba rumah pun...

      Delete
  2. Duk dekat dgn Bahn than market ke? senang nak makan kalau kat situ ..ada muslim food.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cikgu..
      memang pilih hotel dekat dengan Ben Thanh sebab mudah nak makan dan mudah nak antar barang2 shopping... :)

      Delete
  3. Hepi nya jalan dengan kawan-kawan. Shopping raya ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak hajah Nora...
      Memang lain rasanya bila dengan kawan...
      sopping main2 jer...

      Delete
  4. syoknye.....jalan2...................

    bile aaa den ade rezeki plak nak berjalan2........

    ReplyDelete
    Replies
    1. miss scofield...
      Insya'Allah...
      akan tiba juga peluang tu nanti...

      Delete
  5. Akak

    Tekak kita terasa2 buah laici ngan ceri :-(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh kekanda...
      tekak adinda lagi terasa2..

      Delete
  6. amboi amboi amboiii....

    dah kaki jenjalan nampak....!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Doktor...
      menyahut seruan u jugak...
      :)
      tapi saya ni lebih kepada Jalan2 cuba makan...

      Delete
  7. patutlah bersunyi sunyi berjalan rupanya ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sya...
      carik peluang jer..
      dapat lesen.... terbang jer....

      Delete

Jemputlah Komen barang Sepatah Dua Kata