Tuesday, July 10, 2012

378 ~ Agenda Menyopping....



Hotel kami...
Mai Gia Huy Hotel....
(walaupun u booking dengan Pink Saigon2... tapi jika Pink Saigon 2 dah penuh, kita akan ditempatkan di sini... Okay jugak sebabnya hotelnya bersih dan baru juga....)

Selesa... depan Pasar Ben Thanh, District 1...







Jalan kehadapan terus ke Pasar Ben Thanh..
( Nampak tak ada orang tu jalan terus menuju ke Pasar Ben Thanh????? Dah tak noleh dah dia...)





Di kanan hotel ada Baskin Robbins..




Belakang Baskin Robbins ada kedai makan Islam..




Jalan menghala ke Pasar Ben Thanh
Jika perut lapar.. boleh singgah di kedai jual telekong dan baju
BASIROH.. sebab dia da jual nasi campur jugak...





My little precious...
masa keluar ke Pasar Ben Thanh RTK belilah 1/2kilo dalam US10 dolar...
memang ingat balik nanti nak beli lagi sekilo..
balik2... tengok dah habis...
datang lagi esoknya pun dah tak ada...
:(

### Pesanan penaja...
Lainkali jika pertama kali nampak apa-apa yg kita minat.. terus beli... JANGAN Tanggoh-tanggoh...





Cempedak yang kusangka nangka...




Ada gaya Rahmah Tunku Kahar...




Pasar Ben Thanh setingkat sahaja...
tapi puas jugalah berjalan...




penjualnya yng memanggil kita dengan ramah sekali...
pandai berbahasa melayu..
'Kakak...kakak.... beli.. beli..."

Matawang Ringgit boleh digunakan...





Misi utama..
Alas meja...



Setelah balik bilik..
pikir nak masuk beg pulak..





#### Keseluruhannya:
membeli belah memang seronok...
mudah gunakan matawang ringgit..
guna matawang dollar US dahlah kita rugi waktu tukaran wang..
lepas tu waktu depa bagi baki duit, depa guna duit matawang Dong... banyak Rugi!!!!

10 comments:

  1. Replies
    1. Doktor..
      Akak dah memang ada set 4bijik beg..
      Tak niat nak beli baru...
      Lgpun takut nanti tak cukup dut nak bayar cukai.
      Hehehehehehe....

      Delete
  2. Replies
    1. Kak ezza...
      Alas meja tu dalam rm80 hinggit..
      Kira ok lah tu...

      Delete
  3. Wah seronok ye shopping di sana. Saya belum ke sana. Tentu beg beranak pinak tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak hajah nora...
      Pengalaman membayar cukai terlebih berat dekat seribu waktu ke mekah dulu.. Buat saya berhati2...
      Lagipun tak cukup tgn nak bawak...

      Delete
  4. Akak
    Komain lagi dia bersyoping sakan.

    Tak beli ke cempedak tu? Psst.. I ada cerita pasal cempedak menjadi nangka. Kalau ada mood, nanti I cewita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak som...
      Sopim biasa2 jer..
      Taklah beribu2 kena tax...

      Delete
  5. orang tuuu...orang jalan terus menuju ke Pasar Ben Thanh tuu...pandai lintas jalan tau..tak payah toleh2 dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha...
      Org tu mmg terrer bab lintas jalan...
      Kita yg teragak2..dia dah lepas...
      Salute...

      Delete

Jemputlah Komen barang Sepatah Dua Kata