Tuesday, May 01, 2012

335 ~ JJCM dan JJTW sempena cuti 1 mei.


Pagi tadi kami ke Alamanda, PutraJaya. Hajatnya hendak bersarapan dengan Rawa Tosei tetapi dah tertulis rezeki kami di sini pula. Kami keluar awal ke Alamanda kerana hendak mendapatkan tiket untuk tayangan The Avengers tapi telah kehabisan tiket. Tiket yang ada adalah untuk cerita BattleShip... sementara menanti tayangan pukul 3petang, kami bersarapan dan lunch di Bumbu Desa.

Bumbu Desa baru dibuka di Alamanda.




Mempunyai hiasan deko yang sangat cantik dan menarik.
Kebetulan hari ini ada hari 'Pemotretan' (Photography Session)




Ikan Gurame terbang.
Sewaktu akak ke Bandung tak sempat nak mencari Gurame Terbang, rupanya ikannya dah 'terbang' ke Alamanda. Patutlah tiada di Bandung...




Sambal Te Rong..
( Bukan salah eja... suka cara depa menyebut Te Rong)
Sebut Te dulu.... pause sebentar sekadar 2 harakah.... baru sebut Rong...




Ayam Gulai..



Sambal Udang...



Suka bekas nasinya...
Bekas anyaman yang berlapik kan daun pisang






Isi dah makan...
tulang masih tegak gagah berdiri...




Verdict:

Buat yang minat masakan manis2.. okaylah.. tapi kita masih boleh minta Sambal Ijo... kira balance lah juga pedas dan manisnya gandingan masakan Sunda dan Padang. Masakan Sunda yang kering dan bagai bersira gula disempurnakan dengan sambal ijo Padang dan Gulai Ayam.


4 comments:

  1. Replies
    1. Ekekeke...
      Perut kenyang..
      Masuk panggung lelap...

      Delete
  2. ikan tu masih nampak garang walau dah jadi lauk.

    hahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. gB..
      Ikan tu marah masa goreng
      Minyak panas sgt...
      Lps tu masa hidang, kena kopek isi....
      Mau tak baran?

      Delete

Jemputlah Komen barang Sepatah Dua Kata