Sunday, May 13, 2012

342 ~ Vangganya Ibu di hari Ibu....







(gambar ni masa Aisyah berusia setahun lebih dahulu... rindu waktu dia kecik2 dulu... rasa cepat sangat dia membesar...)


Negaraku
Tanah tumpah nya darahku
rakyat hidup bersatu dan maju....


RAHMAH bahagia
Tuhan kurniakan...
raja kita..
selamat bertakhta......

Tak pernah-pernah akak berdiri tegak dan berbangga bila mendengar lagu Negaraku, Aisyah dah beri akak semangat baru... kami sekeluarga memang suka dengar versi Aisyah menyanyikan lagu Negaraku. Mula2 sebutan ini hanya abahnya yang perasan... selepas tu satu rumah dah perasan...

Padanlah Aisyah selalu tanya... Ibu... nama ibu Rahmah Zin kan????


Itupun dia tahu sebab sama-sama ada Facebook...

20 comments:

  1. Akak
    I membaca nih pun sedang berdiri tegak cam tiang lampu, ngeheheh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak som..
      jangan lupa
      RAHMAH bahagia ya..

      Delete
  2. tu lah nama akak memang best. sebab tu aisyah pun best. comelnya sampai dua sekali :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. madora...
      terima kaseh...
      mmg masa aisyah suka hisap puting, tak pernah kurang dari dua putingnya sebab takut sangat jika hilang lebih2 lg bila dah malam... selalu mesti ada xtra...

      Delete
  3. Replies
    1. Cik Sibuk..
      sebagai ibu yg anaknya dok nyanyikan nama ibunya begitu... memang terasa sangat bangga... walaupun lucu....

      Delete
  4. hahahaha....jap jap, Aisyah nyanyi sekali lagi k, aunty nak berdiri tegak2 lama2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cikgu...
      tanpa disuruh Aisyah akan menyanyi berulang2 kali... :)

      Delete
  5. aduhai,tegelak2 dil sambil tercengang si khalish pandang umminyer... trbayang muka makcik yang sangat vangga berdiri tegak.....hihihi..terbaekkkk aisyah...makcik..selamat hari ibu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dil..
      selamat menyambut hari ibu juga buat Dil...
      ^_^
      - baby apa kabar?

      Delete
  6. Lagu Negaraku (Rahmahku) ni buatkan ati ai yg tgh gundah dulana terkekek2! wakakakakaka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. AI...
      ketawalah Ai agar gundah gulana berlalu pergi..
      take care...

      Delete
  7. Salam DM

    Selamat Hari Ibu.... tak boleh nak tulis banyak sbb sdg berdiri tegak.... he he

    Tumpang vangga...

    ReplyDelete
  8. Selamat hari ibu buat kak zah juga....
    Rindunya lama tak bertemu...

    ReplyDelete
  9. rahmah zin?
    adik beradik nuar zin?
    atau nora zen?

    ReplyDelete
    Replies
    1. doktor...
      sume pun kasi angkut jugak...
      maher zin..
      ziana zin..
      pun angkut jugak... kasi borong semua....

      Delete
  10. rahmah zin?
    adik beradik nuar zin?
    atau nora zen?

    ReplyDelete
  11. HIAP.....ANUAR ZAIN JGN SESEBUT YEP ;P

    ReplyDelete
  12. Selamat hari ibu kak..
    moga kebahagian sentiasa di keliling akak sekeluarga

    ReplyDelete
  13. hahahha..padan la betol2 ada org tu buhagiaaa...ekekeke


    kak kalu anak saya....dia plak.dengo jer lagu negaraku...dia akan berdiri tegak smpai abes lagu..kat mana2 pun la.....kalu kat sopping complex pun kalu dia dengor la pasti dia akan diri...

    tp ni berlaku kat kedai mamak ...kalu ada mesia lawan bola psng tb beso..kan kita mesti ada lagu negaraku dimainkan heheheh..siapla semua pandang! dia tersgt la patriotik!^_^

    ReplyDelete

Jemputlah Komen barang Sepatah Dua Kata