Thursday, May 31, 2012

351 ~ 3 Sekawan..


Jika di tahun 70an dahulu ada drama TV yg bertajuk 3 Sekawan... Zaman Millenium ini 3 sekawan terdiri dari Bib, Ustazah Ina dan akak....

Tekalah sendiri kaki yang mana milik siapa...





Awal pagi lagi kami tinggalkan kesayangan.... termasuk bantal busuk untuk memenuhi hajat Ustazah Ina yang dah merindui nak merasai kesedapan Nasi Lemak Kukus Kg Baru....
Alhamdulillah.... jalan dari BBBangi ke Kg Baru tidak mengalami kesesakan mungkin kerana ramai orang masih bercuti di kampong... Selesanya...

Masing2 makan tanpa berbunyi sedikitpun... memang nikmat...

Tahu2nya dah habis...





Singgah menyopping di Sogo dan di Jalan Tuanku Abdul Rahman...
Macam-macam yang hendak dibeli...
tak perlu beli pun rasa macam mesti beli...




Sebelum balik BBBangi... dah terlanjor turun KL...yang sangatlah jauhnya tu menurut Kak Som Al Kisah...
haruslah... nope... wajiblah... kami singgah untuk menjamu selera di sini dahulu...
Cozy Corner, Ampang Park...
Mee Hailam yang jadi juadah yang paling digemari...




Alhamdulillah...
Perut kenyang... barang2 penuh satu bonet kereta...
menyopping tak hengat donia....

Perjalanan pulang sangat lancar tanpa kesesakan jugak...
bagusnya jika hari2 cuti sekolah... Kan?

8 comments:

  1. best! kita cuti sebulan. nak pegi tempat akak makan la. i ada sen email :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom kita...
      dah baca dan dah reply... :)

      Delete
  2. kasut akak yg middle black, after i check gambar seterusnya. ustazah yg light brown. ada hadiah teka betul tak? i dah reply :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehehe
      u serius mencari rupanya...
      hadiah? heh heh heh.... kita jumpa nanti u tuntut tau!..

      Delete
  3. Akak
    Kesemua kasut tu molek2 belaka.

    Nasi lemak daun pisang tu 'tau2 dah habis', berkemungkinan besar daunnya bocor. Sah, pasti, confirm! :-)

    And now I istiharkan ada 2 tempat yg jauh dari SJ ie KL n BBB, hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak som...
      kasut2 tu hanya seorang jer yg kekal pakai sampai petang... lagi 2, tukar semula pada selipar...
      memang daun pisang tu koyak2.. itu yg cepat hilang nasi yg dihidangkan...
      BBB memang jauh... tapi tak sejauh BBBB...

      Delete
  4. yes, saya pun sokong klau cuti sekolah di panjangkan...hari hari cuti pun tak per..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cikgu...
      jom cikgu kita buat rayuan kat kementerian.. rayuan dari seorang guru dan seorang ibu yg seronok bercuti dan seronok tgk lalulintas yg tidak sesak... heh heh heh heh heh

      Delete

Jemputlah Komen barang Sepatah Dua Kata