Saturday, August 13, 2011

1123 ~ Pandai Nak Hidup....






Budak ini memang pandai mengampu.... Cukup lunak ayatnya mengampu abah dan ibunya apabila mendapat apa yang dihajati..
Contoh ayat mengampunya...

Aisyah : Saya sayang sangat dengan ibu.. Ibu paling best dalam dunia... Ibu masak paling sedap... Ibu nombor satu paling sedap masak... Opah nombor dua... Qeeb nombor tiga...

Bila semalam abahnya memberi 'muka' dengan mengikut kehendaknya..

Aisyah : Siapa orang lelaki yang paling baik dan selalu bawak kita pergi hotel, belikan kita barang-barang sebab orang itu baik sangat. Orang lelaki itu paling best dalam dunia.... Saya sayang sangat Abah....

Bila dengar dia memuji-muji orang lain macam tu selepas dia memuji kita.... Hmmmmmm memang boleh cair taik telinga.....



Aku berjanji aku akan tetap mencintai kamu


LUEM

13 comments:

  1. Salam Rahmah,
    N3 ni mengimbas waktu akak kecil2..memang manja dengan arwah mak, selalu baring2 dipangkuannya..ayat paling pendek yg pernah di ucap..
    "Nani sayang Mak" tapi budak2 sekarang pandai atur ayat..exposure berlain, cara kita handle anak pun lain drpd orang dulu2..

    ReplyDelete
  2. Bukan main melambung pujian Aisyah...bukan taik telinga jer boleh cair, taik mata pun boleh cair pasal terharu...hahaha.

    ReplyDelete
  3. Kecik-kecik gini pun dah boleh bagi abah dia cair, apatah lagi kalau dah besar...suami pulak cair...

    ReplyDelete
  4. Mari dapatkan pen digital Al-quran segera.. salam ramdhan dari Putri

    ReplyDelete
  5. budak sekarang memang handal buat ayat-ayat over. hehe anak saya pun panggil abangnya best in the world, bila ikutkan apa yang dia minta. bagus mereka pandai mengexpresikan kegembiraan mereka.

    ReplyDelete
  6. akak, bakat mengampu ni dia warisi drp mak-nya ke bapak-nya??

    ReplyDelete
  7. kak nani...
    sungguh bagai yg kak nani kata.. cara kita handle anak2 kita memang berbeza dengan cara ibu kita didik kita dahulu.. kita dahulu takut sebab terlalu hormatkan ibu kita dengan cara tidak berani nak cakap lebih2 pada ibu kita....
    anak kita sekrang dah kita dedahkan dan kita terima apa saja yg depa mahu kata...-yg baik sahaja.... yg tak baik, kita masih tepok mulut anak kita sama macam mak kita dulu...

    ReplyDelete
  8. Ate...
    memang boleh cairkan apapun cara Aisyah tu....
    hehehehehehehee...

    ReplyDelete
  9. Sya...
    memang Aisyah memang pandai atur ayat sebaik dan se'bagus' mungkin.... untuk ambil hati...

    ReplyDelete
  10. IM...
    kalau suaminya boleh cair... kira memang dia pandai.. sebab ibu dia pun tak sepandai itu nak mencairkan hati abah dia... :)

    ReplyDelete
  11. madora...
    memang anak2 zaman sekarang xposurenya lebih dari kita dahulu...
    kita ikut kata ibubapa kita bulat2....

    ReplyDelete
  12. Ja...
    - hahahahahahahaha...
    i tak pandai nak jawap....
    u tafsirlah sendiri... :)

    ReplyDelete

Jemputlah Komen barang Sepatah Dua Kata