Monday, January 13, 2014

613 ~ Abahku pulang dari sana....

Alhamdulillah..
Selamat sudah tiba abahnya...
Gembira Aisyah tak terhingga...

Olehkerana kesuntukan masa abahnya disana.. Bayangkan masa perjalanan pergi 26 jam.. 13jam dari KL ke Paris.. 13jam lagi Paris ke Dallas... Tiba dah pukul 4 ptg waktu Dallas. Keluar dari imigresen dan dekat pukul 7. 
Ambil teksi ke hotel dah malam. Namun begitu being a very loving abah... Tetaplah keluar dalam hujan renyai mencari souvenier utk anak2 dan hmmmmmmm....
(Sebak juga masa type ni..... Jazakallah Yang.....)

Then esuknya dah start research meeting. Habis dah petang... Skip dinner yg dianjurkan pergi lagi cari souvenier.... 
Sebab esuknya sebaik lepas meeting dah nak ke Airport. 

Jadinya dgn masa yg sangat terhad abahnya tidak dpt mencari barang dlm list Aisyah. Untuk menggantikan dinosour.. Abahnya belikan Longhorn sebagai lambang kebanggaan Texas. 



Pun begitu....
Aisyah tetap gembira tak terhingga. Ditambah dengan ini...


Sambil memakai topi cowboy Aisyah bergaya....


Alhamdulillah...
Senang jer budak 8 tahun ni nak senyum bahagia....

Selesai acara agih hadiah... Semua menjerit
"Thank you..........abah....."

14 comments:

  1. 'Abah penyayang itu kita punye' ^____^ Syukur.....

    ReplyDelete
  2. so sweet kan abah. kasih dan sayang pada anak2 dan ibu, ketepikan keletihan dan dahulukan kegembiraan keluarga.

    turut sebak,
    madora

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah....
      Kurniaan ALLAH jua....

      Delete
  3. 16 jam dlm kapaitebang..lepaih tu dan pula pi cari souvinier anak.Bertuah anak dan ibu.Its difficult to find one these days..
    Comel aisyah jadi cowboy.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aisyah siap ckp
      Wild2 west cowboy ni....

      Delete
  4. Tak kiralah apa yg dibeli yang penting ingatan betul tak akak? Aisyah memang sentiasa happy ja...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aina...
      Betul tu... Walau apapun hadiahnya... Ingatan itu penting. Mmg sgt kami hargai dan kenangkan....

      Delete
  5. Teringat arwah abah noha, bila outstation luar negara macammana penat pun mesti ada sesuatu untuk keluarga di rumah... itulah kasih sayang seorang abah. Walau benda kecil pun sentimental rasanya.
    Comelnya longhorn tu...pergh authentic cowboy hat tu. Yeehaa!! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Al Fatihah buat Arwah Abah u noha....
      Mahunya tak... Original brand Stetson...
      Aunty pun suka dan teruja melihatnya...

      Delete
  6. assalam makcik..baca entry yg sebelum ni dil dah touching skit..baca yg ni lagi touching lebeh.....huhuhuhu..bertuah aisyah dan smua...hati seorang abah kan?sebb abah dil n suami dil pun cmtu..pnt2 pun dmi anak2 layankan aje....aisyah sangat awesome...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah kan Dil...
      U juga dikurniakan ayah dan suami yg penyayang pd keluarga....
      Satu Rahmat rasanya....

      Delete
  7. Replies
    1. Heh heh heh...
      Topi tu mmg dari texas kot....

      Delete

Jemputlah Komen barang Sepatah Dua Kata