Hari selasa adalah hari cuti...
Makanya pada hari inilaaa segala yg akak teringin nak makan akak cari atau akak masak.
Terasa-rasa nak makan Kari kepala ikan tenggiri. Ke pasar khamis lepas beri akak peluang membeli kepala ikan tenggiri yang baru. Hajat nak masak kari hanya baru hari ini dapat di buat. Kerana vitamin Mmmmm melebihi vitamin Rrrrr.
Seawal pukul 11pagi semuanya dah terhidang...
Rasa macam nak hidang macam makan di kedai. Guna mangkuk besar...
Voilla......
Terasa kepuasan dan kesedapannya. Apatah lagi ikan nya fresh dan manis.
Alhamdulillah..
Nikmat yang Allah berikan.
Woah...licin pinggan!
ReplyDeletepergh!! tenguk pun sodap..tp saya tk pandai masak kari!! hehe
ReplyDeleteMmg pakar memasak kalo leh wat kari kepala ikan tenggiri --tutuplah kedai mamak maple pasnih!!
ReplyDeleteKari kepala,ikan tu ada lebih, hjh? Jemput-jemput bawang cecah dengankari, sedap.
ReplyDeleteSalam...
ReplyDeletetgk pic kari kepala ikan tu, terus teringat masakan mak mertua...memang sedap....kari kepala ikan dlm pic tu Nampak sgt menyelerakan :)
kalau saya,bahagian kepala ikan...suka ratah mcm tu ja hehe...
ReplyDeletepinggan dah licin tu mmg tak boleh tahan. sib baik blom tahap menjilat pinggan lagi...heheheh
ReplyDeleteTerung Rahmah bakar dulu ker sebelum masuk dlm kari?
ReplyDeleteMemang kari ikan tenggiri dan bawal hitam yang paling akak suka, ikan lain2 tak brapa.
Kena pula ada sambal tumis atau sambal belacan, kicknya memang terangkat..hihihihi
senang nak basuh pinggan gitu kak!!
ReplyDeletetulang ikan yg akak isap2 tu mana? akak telan ke?
ReplyDelete;)