Thursday, April 19, 2012

327 ~ Bunga di Taman



Waktu di Aunty Aini's selasa lalu... sempat lah menembak-nembak sementara menanti makanan sampai.... 

baru ku tahu bunga ni berbunga lagi cenggitu....




begini pulak rupanya bunga ni...





yang ni camni pulak..




yang ni berkumpul kat dahan cenggini...




e'eh.. dia keluar lak cenggitu...




kecik2 dulu suka cabut bunga ni buat jadi ulat bulu...




lama tak nampak bunga ni... tah apa nama dah lupa...



yang ini jer tahu nama... bunga raya.....



cantik konsep kolam ini...





pssstttt... dua bunga ini RTK tahu namanya...
tapi ditanam di taman larangan...
qiqiqiqiqiqiq.....




sajalah nak share bunga2 yang cantik berkembang di taman Aunty Aini's...

12 comments:

  1. hihi. best pulak baca pemerhatian akak pasal mcm mana bunga muncul. kihkihkih.

    *dapur minyak tanah tu kalau akak nak kopipes, kene save as page tu terus. sebab saya dah disable right klik dan lupa cara nak enable kan.

    atau pun akak boleh gi kat photoblog yang saya link tu. situ boleh right click n save, dan ada byk lagi gambar2 nostalgia. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. gB..
      akak dah ambil gambar bunga2..
      lepas tu tak tahulah nama...
      nak gugel macam tak pandai...
      (malas yg iyer nyer...)

      Delete
  2. cantiknya! ada taman bunga, kolam ikan, makan bersila. best. ok akak set kita pergi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Madora...
      bila2 u kemari... kita pergi sama-sama...
      ^_^

      Delete
  3. Salam Kak.
    Bunga ulat bulu tu pon saya dah tak jumpa lagi dah la ni......dulu saya geli-geleman!

    ReplyDelete
    Replies
    1. uncle...
      akak tahu sangat...
      kami memang suka menyakat sesiapa yg geli dengan bunga tu... letak kat cuping telingan or di tengkok...
      memang best nengok member geli-geliman...

      Delete
  4. yang merah pangang tu..
    saya panggil Bunga Ekor Kucing

    ReplyDelete
  5. yang merah pangang tu..
    saya panggil Bunga Ekor Kucing

    ReplyDelete
    Replies
    1. doktor...
      kereatip lagi u...
      akak panggil ulat bulu jer... ^_^

      Delete
  6. betul tu kata pn doc, bunga ekor kucin ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. sya...
      2 org bgtau yg serupa
      so officially namanya ekor kucing....
      ^_^

      Delete
  7. The pit stop of fashion lovers. We offer the range of dazzling and mesmerizing Sarees for your Baju Kurung,Kebaya and Kaftan, Punjabi Suits, Salwar Kameez exclusively imported from India. Various colors, designs, popular fashions, and textiles custom-made for you to bring colours in your life

    http://dedazzlerzzshoppe.blogspot.com/

    ReplyDelete

Jemputlah Komen barang Sepatah Dua Kata