Balik dialysis, rasa lapar.
Nak singgah makan, kedai yg akak suka jauh dan yg dekat dgn rumah tutup sbb cuti hari Jumaat.
Sambil tunggu nasi masak.. Akak dan aisyah dah pekena 2 keping roti berintikan milo. Seronok Aisyah bila ibunya pun meratah milo.
Kenyanglah sekejap perut rasanya.
Dalam pukul 3ptg dah lapar semula.
Keluarkan pastri puff.
Inti kentang dan daging yg disimpan dlm freezer masih berbaki. Keluarkan bagi cair aisnya.
Panaskan oven.
Mulakan tugas membuat curry puff.
Kakak zahrah yg rajin mencadangkan sapu telur. Akak malas.. Kakak zahrah rajin. Dia buat.
Kejap jer rupanya bila guna pastri kawanku.
Kalau pastri brand lain.. Besau kerjanya...
Kena guna rolling pin
Pastu potong ikut bulat
Pastu nak kena roll lagi..
Hari tu buat style zaman guna brand lain. Habis menganga curry puff akak.
Sekarang ikut peraturan .. Tidak degil macam percubaan pertama tu.. Jadi sangatlaaaa cantik....(sendiri puji laaaa)
Berkilat cantik sebab kakak zahrah yg rajin sapu telur walau takda berus yg kita khuatiri originnya.
Yg ini pucat lesi jer ... Kan?
ALHAMDULILLAH
Rezeki ALLAH beri..
Hujan2 ni dpt makan karipap panas mmg sedap... 😊
ReplyDeleteEkekekekkee
DeleteDari kakcik masih dirumah waktu hujan sampai kakcik dah tiba terengganu... Taklah sampai2 curry puff saya tu...
Ekekekekekeke
hehe..bila rajin..mmg kenyang perut.
ReplyDeletemasalah sy kalau rajin sgt..st terlampau kenyang.
jadi utk elakkan terlebih kenyang. sy amek bitamen M
:p
Hahahahaha
DeleteBagus saranan chot..
Kalau takut kenyang makan bitamin M ya...
Saya, kalau sarapan pagi di warkop ysng selalu saya pergi, memang feveret makan karipap separuh bulat, 3 segi atau 4 segi berserta kopi O. Sesambil tu baca paper...
ReplyDeletePergggghhhhh
ReplyDeleteNikmatnya....
Dapat pulak kopi o panas...