Wednesday, April 16, 2014

630 ~ Ibu dpt kerja baru....



Alhamdulillah....
5 tahun dulu mmg tak pernah terpikir akan dapat merasai ini....
Alhamdulillah ... ALLAH bg akak rasai ini...

Harap2nya diberi peluang pula melihat anak2 graduasi... bekerja, berkahwin dan menimang cucu.....
- satu2 ya..... 

Selesai SPM, qeeb mahu belajar memandu. Daftar dia memandu bersama2 kawan baiknya Seses. 

Alhamdulillah... 
Kedua2 nya berjaya mendapat lesen. Tapi nak ceritanya hal ibunya....
Sehari sebelum ujian JPJ kami menyewa kereta kancil manual untuk qeeb membiasakan dirinya menggunakan gear manual dan clutch....
Apalagi... Ibunya terus jadi pegawai JPJ.

Mmg bising mulut pegawai JPJ sementara ni...

" pulas habis "
" tepi2 seket "
" jangan makan jalan "
" jangan tepi sangat "
" luruskan stereng "
" cuba elak lubang tu..."

Memang kalau bukan anak sendiri, mmg dah takmo teruskan latihan pelajar tu... mujur dah kenal ibu dia yg kejap garang kejap okay ni. Cekal jugak qeeb ni...
Yang bestnya waktu akak cuba memandu bawa pulang kancil dari tempat kereta sewa.... Mmg akak tak mahir dah bawa gear manual... Mcm2 bunyi keluar sbb penggunaan gear yg tak sesuai dgn kelajuan.

Dapat pulak pada Qeeb... Mmg lancar....





Sekarang hendak kemana2 mmg akak lepaskan qeeb yang memandu... Terasa selesa punya personal driver....
Haaaaaaaaaaa
Nikmat yang ALLAH beri...
Syukur Alhamdulillah.

12 comments:

  1. dia bawak Cik Kia besar tu kak?!
    caya lah Qeeb!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Doc..
      Buat budak baru belajar dan pemegang lesen P.. Tidaklah bijak diberikan cik kia yg besar... Dapat yg tecik jer....

      Delete
  2. Wahhhh...tahniah akak! dah ada personal drebar ^_______^

    -boleh bayangkan time akak jadi pegawai JPJ time 'test' si Qeeb. muahahahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. AI..
      Ekekekekee
      U pun tak kan tahan dgn mulut JPJ tu...

      Delete
  3. Alhamdulillah...

    p/s: ngeri tengok bukit dan ngeri pada keta manual..
    ... (cewah).....cs..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita dah lalui kesukaran itu kan...
      Sekarang zaman selesa kita....

      Delete
  4. alhamdulillah..untung ibu.....:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah
      Sementara jer tu Dil..

      Delete
  5. fuh.

    saya dah lamaaaa tak bawak manual!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sungguh gB
      Akak pun walau pernah bawak manual... Lepas bawak auto dah tak pandai dah bawa manual....

      Delete
  6. bab ni memang saya angkat tangan..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bab ngajar anak?
      Terpaksa kak ezza....
      Keluar semua ayat.....
      Ekekeke

      Delete

Jemputlah Komen barang Sepatah Dua Kata