Thursday, May 16, 2013

543 ~ Macam-macam akal asal ponteng...





SELAMAT HARI GURU...

Rata-rata sekolah di Selangor menyambut Hari Guru pagi ini. Anak-anak yang bersekolah petang, dikehendaki datang pagi bagi sama-sama meraikan Sambutan Hari Guru di sekolah mereka.
Petang semalam balik dari sekolah Aisyah dah bagitau tak mahu ke sekolah hari ini.

Aisyah : Saya dah bagi semua cikgu saya kad hari guru sebab esok saya tak datang sekolah.

Ibu : Kenapa Aisyah tak mahu datang sekolah esok?

Aisyah : Saya tak boleh bangun pagi-pagi... Kalau saya terbangun pukul 10 pagi macamana?

Jawapnya.... tak sekolah laaa....

22 comments:

  1. Ada jenis budak, bila ada sambutan apa-apa kat sekolah (means tak belajar) depa memang amik peluang taknak pi sekolah.

    Aishah oh Aisyah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azie...
      itu laaa..
      akak pun syak cenggitu...

      Delete
  2. hehehehe Aisyah gonggong botol kosong..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak nani...
      jadi habit dia dok gigit botol kosong...
      kalau baby takut kembong perut..
      ini dah besar... cuma selalu juga tegah... dia ketagihan...

      Delete
  3. Oklah dia bagiyau anak Aina yg kecik tanya esok sekolah tak bantainya angkat bahu. Stress mak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aina..
      yang tak angkat bahu tu kurang sikit stress sebab tak dgr auta dia... eekekke

      Delete
  4. hehheheeee..
    hisap botol lagi kak!!??

    ReplyDelete
  5. sama geng budak sini pun suka ponteng.
    tiap pagi ada aje sakitnya.
    sekali sekala kasi chance.

    ReplyDelete
    Replies
    1. madora,
      betul tu..
      sekali sekala bg juga chance nak ponteng..

      Delete
  6. cerdik sungguh bagi 'in advanced' kad2 tu semua ye..menjadi auta cik esah ^_____^

    ReplyDelete
    Replies
    1. AI..
      betul..
      auta aisyah memang menjadi...

      Delete
  7. Bijak Aisyah ni... bagi kad awal2 jadi tak payah pi ... betui la tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makchaq..
      auta memang pandai mak chaq oiii...

      Delete
  8. Ini mesti sesuatu tak menarik di sekolah. Aisyah lebih suka tak pergi sekolah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak hajah Nora..
      Aisyah sangat suka duduk di rumah..
      waima hari cuti, kalau diajak kemana-mana pun dia lebih suka tinggal di rumah..
      mungkin 'comfort zone' pada dia...

      Delete
  9. kakak asiyah yg cerdik.....hehhehe..tapi sentiasa cute...budak2 ni ada je akainya kan makcik rahmah?fitammm.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dil..
      memang jawapannya kadang2 kita pun terkedu...
      bukan setakat fitam... fengsan fun boleh...

      Delete
  10. Akak,
    Bijak aisyah ni.akal panjang orang kata...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juju...
      hahahah
      bijak auta... ekekekek

      Delete
  11. Aisyah cuba tanya ibu atau abah
    aisyah bijak macam siapa?
    Nanti ibu ariq tahulah aisyah ikut copy paste siapa...
    Hehehehe.....larikkkkkk!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sya...
      laratker nak lari lagi?
      ekekekeke

      Delete

Jemputlah Komen barang Sepatah Dua Kata