Saturday, May 04, 2013

539 ~ Balik Kampong....



Rasanya dah lama juga kami tak balik kampong... sejak Hari Raya Haji tahun lepas...
Boss sibuk dengan kerja dan oncall... dekat 8 bulan jugaklah tak balik...
So esok.. macamana pun kami kena balik sebab raya juga....
Pilihan Raya...

Citer menarik jugak sebab akak ni sejak 2008 berazam nak tukar alamat kat JPN (belakang rumah jer...)
tapi...... masa berlalu akak masih tangguh menangguh..... atau menangguh - nangguh... (mana ayat yang betul...)

Akhirnya sewaktu akak memperbaharui passport antarabangsa seminggu sebelum parlimen di bubarkan... barulah akak sempat nak tukar alamat. Maknanya... memang tak merasalah akak nak mengundi di BBBangi....
Tahun 2008 punyalah berazam nak tukar tempat mengundi melihatkan rata-rata kenalan rapat akak di Bangi mengundi... akak tak dapat nak balik kampong waktu itu kerana boss waktu itu berada di luar negeri... Nak balik sensorang mengundi rasa macam tak rajin jer... So dalam hati berazam nak tukar alamat dan tukar tempat mengundi... 5 tahun berlalu begitu sahaja.....

Esok... pagi-pagi kami pulang ke kampong dan lepas mengundi kami pulang semula ke BBBangi sebab Hospital Serdang tidak pasti samaada nak cuti atau tidak kerana temujanji pesakit yang sangat ramai pada setiap hari Isnin... Rasanya Hospital Serdang tetaplah beroperasi seperti biasa walaupun jabatan lain di Selangor diberikan cuti.

Marilah mari... pergi mengundi..
Tunaikan kewajipan kita semua....

4 comments:

  1. keje hospital mmg x de cuti . saya dr thn lepas dah tukar alamat kat seri kembangan , sudahnya pru13 kat kg juga ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. seharum kasturi..
      salam kenal...
      betul tu...
      rasanya lagi best mengundi di kampong...

      Delete
  2. Hajah,
    Akak pun rancang nak tukar alamat, nak rasa mengundi di kampung sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Hajah Nora..
      maknanya akak mengundi di Bukit Sekilau la ya?

      Delete

Jemputlah Komen barang Sepatah Dua Kata