Monday, August 06, 2012

399 ~ Tak awal sangat nak citer pasal Raya....



Balik dari umah kak som dan rumah Ja... i terkilan sungguh... dahlah tak sedia kotak nak kimeng... (apa i nak citer sebenarnya ni???)

OK lupakan citer atas tu...

Meh kiter citer pasal raya...

Selalunya bila orang bekeluarga... depa selalu berganti2 tempat nak beraya hari raya pertama... tapi memang  suami akak banyak untung.... sejak dari tahun pertama sign surat nikah... akak ni memang dah ikut raya dengan keluarga suami... padahal memang tak pernah janji pun apa-apa... tapi begitulah ceritanya...

Dah ibu angkat yang membela akak meninggal waktu akak baru habis sekolah... pastu duduk dengan keluarga angkat yang lain...( my citer lagi interesting dari cerita hollywood yang budak selalu tukar keluarga angkat... yang so called Social Service dok bawak usung budak itu kerumah sana dan rumah sini..) Jadinya bila tiapkali raya memang akak lebih selesa beraya dengan keluarga mertua... Lebih rapat dengan mereka dari adik beradik sendiri.

Jadi ceritanya ni... hari raya ke tak hari raya ker... memang takder nak masam-masam muka beraya dimana. Kan senang gitu, kan?????

Pandanglah lihatlah...
Tiru macam saya....

Selamat berbuka.....

10 comments:

  1. selamat hari raya kak!!!

    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya Aidil Fitri, doc...
      Maaf zahir batin...

      Delete
  2. Ai pulak mmg ikut turn. kalau thn lps dh beraya kt kelantan, thn ni mesti kt melaka pulak. adik bradik ai pon sama. thn lps sume beraya kt umah mentua, jadinya..dpt le thn ni kami beraya skali kt melaka ^____^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat menyambut raya dgn adik beradik, AI...
      Sure happy Datin Biah...

      Delete
  3. thn nih turn beraya tganu wpun mak-pak mertua dah xde!
    still ikut giliran.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lynn..
      Selamat beraya di terengganu....
      Lg meriah jika beraya dikampung kan...
      Ramai sedara mara...

      Delete
  4. beruntung asben akak tau! heheh~

    ReplyDelete
  5. Heh heh heh...
    Sama2 untung maaaa....

    ReplyDelete
  6. sejak anak dah besar ni, IM beraya di rumah sendiri dulu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. IM..
      abang2 saya yang sudah punya menantu pun begitu... bila dah selesai dengan keluarga masing2 baru pulang ke kampung..

      Delete

Jemputlah Komen barang Sepatah Dua Kata