Wednesday, August 01, 2012

397 ~ Sesuatu yg tak pernah diberitahu...



Ada satu peristiwa yang berlaku sewaktu akak ke Dubai bulan Disember lalu...

Kami kesana pada hari Rabu selepas dialysis dan pulang ke tanahair pada hari Sabtu.

Dalam jangkamasa yang singkat tersebut macam-macam yg hendak dilakukan...

Sehinggalah:
.

.
.
.
.
.
Teringin nak naik bangunan tertinggi di dunia iaitu Burj Al Khalifa...





Replika Burj Al Khalifa di pintu masuk menara.





Tiket masuk yang berharga USD100




Agaknya sebab kepenatan sangat... akak tak daya nak beratur dan menyusur perlahan-lahan menaiki lif ke menara tersebut. Dalam tempoh 3 hari memang sangat padat jadualnya... Jadual shopping.. sekian.. jadual melawat ketempat yg menarik sekian.... yang paling penat ialah jadual menyopping...

Jadinya pada waktu nak kena beratur untuk menaiki menara, akak dah memang tak larat. Terpaksa dipanggilkan bantuan. Menggunakan kerusi roda... balik ke hotel... berehat dan terus ke lapangan terbang pulang ke Malaysia...

Dari hotel hingga ke kereta yang diparking di Airport.. akak diatas kerusi roda...
Melintasi imigresen dan kastam pun dengan berkerusi roda...
Alhamdulillah... semuanya di permudahkan....

18 comments:

  1. Itu kepenatan lah tu betul tak?jdnya tak sampailah hajat akak nak ke menara ye?lain kali kalau akak ke sana agenda pertama adalah ke menara dulu ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sya..
      lebih kepada.. tiada rezeki..
      bila dah tak tertulis rezeki disitu, makanya walau dah tiba di bawah menara... masih tak dapat nak naik ke atas walau tiket ditangan....

      Delete
  2. InsyaAllah, masih berpeluang untuk cuba lagi di lain kali...jgn tergendala nyoping dah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. CIkgu...
      memang punya plan kesana lagi...
      kali ini dahulukan naik Burj Al Khalifa then only baru gi shopping... heheheheh

      Delete
  3. naik sampai tingkat berapa kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Doc..
      akak dah tiba bawah bangunan.. cuma hendak menaiki lif sahaja...
      dengan kepenatan yg amat sangat... jantung yg berdegup kencang.. takut nak naik lif yg sangat laju pun iyer jugak...
      campur semua sekali jadi tak larat nak melangkah...... terduduk...

      Delete
    2. sampai gak lah tu ...

      Delete
    3. :-)
      tapi tak naik ataih macam Tom Cruise dlm Mission Impossible...

      Delete
  4. tingginya bayaran yang perlu dibayar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harga tiket berbeza-beza..
      jika booking awal, lain harganya..
      beli on the spot lain pulak harganya...

      Delete
  5. Takpalah Kak...nanti boleh pergi lagi....yang penting sihat...sihat untuk shopping dan sihat untuk makan! Hahahahaha.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uncle...
      Insya'Allah..
      akak memang teringin nak ke sini lagi..
      tahun ini jugak kot...(sedang mengecek boss)

      Delete
  6. la kak..sampai gitu sekali. sib bek tak mudarat. tp yg penting, dpt gak agak berjalan smp ke sana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. A.I..
      Alhamdulillah lah...
      merasalah jugak sampai Dubai....
      Alhamdulillah... dalam serba kekurangan...

      Delete
  7. Means? tak sampai lah hajat Akak nak naik menara tu ya? Alahai siannya. Kena gigih lagi next time.

    ReplyDelete
    Replies
    1. azie...
      yup..
      maknanya memang tergendala segala hajat dihati...
      (tapi... puashati menyopping...)

      Delete
  8. As-salam Akak RTK, apa nk buat, org sakit mcm kita ni nk jln juge... Kita 'sekapal' la nmpknya :-) Saya selalu pilih utk travel Tue - Fri...blk je terus pg 'Opis'....1st day smpi tmpt org best sgt2, msuk 2nd & 3rd dah surrender...hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haniza..
      betul tu...
      1st day macam orang sihat..
      2nd day dah ragu2...
      3rd day dah jadi ayam berak kapur...
      ekekekekekeke....
      memang tak boleh lebih limit nanti 'sadaqallah' kita....

      Delete

Jemputlah Komen barang Sepatah Dua Kata