Friday, December 20, 2013

608 ~ Budak ni bila ada hal....

Budak ini mmg tak pernah buat hal sejak lahir. Tak tantrum... Tak guling depan kedai minta apa yg dia hendak sampai dpt... Cukup bgtau 'tidak' atau 'lainkali...'

Tapibila dia berkenankan sesuatu dan dia tak bgtau kita.... Muka dia jd begini...
Mulutnya dikecilkan
Mukanya mcm sdg mrmikir sesuatu yg sangat berat
'Muka ketat' mcm istilah sekarang..


Tak jumpa pula gambar mulut dia kecikkan....
Tp mata dan wajah mmg cenggini...
Ketat sgt rupanya...

Kita dah jd ibu dia selama 8 tahun dah kenal dah bila tetiba muka dia ketat mcmtu. Adalaaa yg dia mahu tp tak cakap. 

Kita kena tanya dia. Lama kita kena teka... Kdg2 akak usik dia bila dah puas tanya itu.. Tidak... Ini pun tidak. Akak tanya... 'Aisyah nak kawin ke?'... Sertamerta dia jawap....' Tak laaaaaaaaa'
Tp dia masih tak bgtau apa yg dia hajatkan.

Teringat semula waktu turun dari tangga nampak ada belon Angry Bird... Akak terus teka... ' nak belon Angry Bird?'...
Sertamerta senyummmmmm.


Mmg Aisyah tak bgtau dan sepanjang hari muka dia akan ketat kecuali Ain pandai memujuknya....

Rupanya dia nak sgt belon tu utk lengkapkan koleksi ..




Anak Maharaja betul laaa budak ni...




8 comments:

  1. hehheheheee...
    yang dalam-dalam pun angry bird gak tak?

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Sgt senang... Taunya minta jer dpt...

      Delete
  3. lawanya baju tu. hehe susah jugak ni nak kena teka. selagi tak tepat, tak senyum. cakap je la Aisyah, lagi cepat dan senang, pasti ibu abah akan cuba menggembirakan Aisyah.

    madora

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baju sewa katkorea madora...
      Mmg kekadang geram jugak...

      Delete
  4. Completed! hahaha....mcm same je ngan si BB. tetiba muka jadi ketat. jenoh tanye smp kadang tu rasa mcm nak naik angin dibuatnye. mcm haritu: tanya BB nak apa sebenarnya ni...last2 sambil mata dia pandang ke bahagian cap (topi budak lelaki) dia jawab 'tak nak apa2'. tp mata tak gerak2 dari pandang ke situ. hahaha...akhirnya! dpt tau jugak dia sebenarnya nk cap tu. hehe..tarik tangan dia suh pilih nk kaler apa, trus muka bersinar berkilau2 menyengeh ^____^ thn depan dah darjah 3, tp membotol lagi. Aisyah pun botol lagi ke akak?

    (terpanjang lak komen ha...HAVOC sungguh) :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihihi
      Masih membotol.
      Botol hilang ajak abah gi beli.....
      Siap beli spare lg....

      Delete

Jemputlah Komen barang Sepatah Dua Kata