Thursday, September 18, 2014

663 ~ Bila Masa?


Suami akak mmg suka bergurau dgn Aisyah.
Kejadian suatu petang.

Sebaik balik kerja, suami akak hendak menunaikan solat Asar. Tidak mahu diganggu oleh anak2 beliau lantas mengunci pintu bilik sebaik masuk ke dalam bilik.

Taklama kemudian Aisyah mengetuk pintu bilik kerana hendak masuk.

Abah : Siapa diluar?

Aisyah : Saya...

Abah : Saya siapa?

Aisyah : Aisyah..

Abah : Aisyah siapa?

Aisyah : Aisyah Sakinah 

Abah : Aisyah Sakinah anak siapa?

Aisyah : Aisyah Sakinah anak Abdul Kahar.

Abah : Ada bawa surat 7 salinan nak masuk bilik tak?

Aisyah : Eh! Bila masa kena pakai surat nak masuk bilik ni?

Wah! Aisyah.. Memang pandai sekarang dia bila mempersoalkan sesuatu. Seronok pula mengusik dia....



10 comments:

  1. Replies
    1. Hahahahahahaha
      siap nama mak kalau tanya mmglaa haru budak tu....

      Delete
  2. Kena buat appointment sekali ka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa2nya begitulaaa...
      mesti pernah jadi pada marina juga ..kan Uncle?

      Delete
  3. akak siapa boy hensem tu?

    madora
    hantar anak ke uia tapi tak sempat jumpa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boy yg hensem tu anak adik Dr Kahar...

      oh iyer?
      berapa tahun lagi anak di UIA?

      Delete
  4. Betul ke abah Aisyah nak bersolat tu? Hehehee... *sambil kenyit mata

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.....
      - sambil kenyit mata juga

      Delete
  5. Replies
    1. anak kecil2 ni best macam2 ragamnya....

      Delete

Jemputlah Komen barang Sepatah Dua Kata