Tuesday, February 19, 2013

510 ~ Bilik Orang...



Haahahaha
hampir sikit tadi akak nak mulakan entry dengan 'sejak ketiadaan bibik'....
Apa? macam lah besar sangat bibik tu ek? asyik tulis entry mulakan dengan dia...
ekekekekeke

Okay...
Ulang semula...
Sejak dua menjak ni...
Akak mengemas bilik bawah tu hingga dah takda rupa bilik lama...(tetap bertahan ni.. takmo tulis bilik b*b*k)
Dah beli perabut baru... makanya akak pun pindahkan badan akak ke bilik bawah tu...

Yang paling best bila cerita dengan suami...

Bila sedap citer2.. pastu keluar dari mulut ayat ni... " Bilik Orang.." HAH!!!! terkejutlah si suami...

Tanyanya... bilik atas tu bilik siapa pula? " Bilik Yang lah...."..

Memang haruuuuu...

Umur belum 50 dah ada bilik sendiri... ekekekekekekekeke

14 comments:

  1. memanglah orang!!
    takkan 'antu'
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. doc..
      bukan bilik sesiapa juga..
      :-)

      Delete
  2. Makcik pun ter ekekekeke....bila baca.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cikgu...
      perkara lazim berlaku kan?

      Delete
  3. hihihi..besar btul pengaruh b*b*k tu kn(sje xnk eja..kng ade yg seratus entry makcik smuanya psl dia...hehe....).makcik2.....tapi kan dil selalu guna perkatan diri "orang"...sampai ingt dulu along selalu usik...yelah "orang" punya takkan itik pula....*along mmg suka kaikan dil dengan itik sebab katanya dil macam itik...cakap laju..jalan laju..makan laju...hahahhaahaha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dil..
      Makcik sejak kecik guna gantinama tu dengan arwah mak.. rasa selesa sangat kan? Rasa macam besar sangat dan mewakili banyak suara... ekekekekeke
      misalnya bila minta sesuatu... macam 'atas permintaan ramai ni.. mesti tunaikan..'

      Delete
  4. Orang kuat Rahmah.. mana boleh dilupa.. tak da dia macam patah sebelah tangan..

    Best sebenaqnya ada bilik landing kat bawah.. tak payah penat2 naik atas nak solat/rehat2

    Jangan last2 penuh ngan bakui baju tak lipat sudah... nanti kena la tumpang bilik 'Yang' jugak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makchaq..
      waktu baca komen makchaq memang perkara tersebut berlaku..
      bakul dah semua digunakan..
      baju-baju kering selepas dryer, tak sempat lipat... kumpulkan jer atas katil bilik orang.. malam tu 'tumpang' lari naik bilik Yang jugak... ekekekekekeke

      Delete
  5. hahahaah... bibik ... part of my life too.... hahahaha
    tak ada dia ... berantakan hidup saya ... hahahahaaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chik Att..
      memang ..
      setelah sekat 20tahun berbibik.. memang tahu sangat jasa mereka...
      tanpa mereka... habislah...

      Delete
  6. Bilik atas dan bawah bilik mu jua....
    Dak gitu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sya...
      Yesss...
      bilik atas memang bilikkku jua...
      (dah lari naik bilik atas jugak selepas 3minggu bermalam di bilik bawah..)

      Delete
  7. takpe...ikut selera nak tido bilik mana..tukar2..:)
    follow sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kamsiah..
      betul tu..
      teragak nak tidur atas.. lari atas..
      teragak nak ke bawah... turun jer...
      rumah kita juga, ek?

      Delete

Jemputlah Komen barang Sepatah Dua Kata