Monday, September 12, 2011

1152 ~ Old habit ..or bad habit....?????






Inilah yang sebenarnya akan terjadi bila...

Kes 1

Ain : Ibu... saya sakit tekak...

Ibu : Okay.. nanti ibu bancuhkan air asam jawa...
tapi realitinya...

Ibu : Qeeb... tolong bancuhkan air asam jawa untuk adik...

Kes 2

Aisyah : Saya ada homework.. tapi saya takda pensil..

Ibu : Okay... nanti ibu beri pensil baru...
tapi realitinya...

Ibu : Kakak... bagi adik pinjam pensil kakak....

Bila kita jadi ibu... berkuasa penuh... inilah jadinya...


16 comments:

  1. saya pun nak power camtu jugak! he~~

    ReplyDelete
  2. tp kan kak..anak bungsu sy lebih berkuasa penuh kat abg dia...tu yg pelik..

    ReplyDelete
  3. Kebetulan, serupa sungguh kuasa veto kita kak ^____^

    ReplyDelete
  4. hehehe..sama jer kat rumah ni....kita ada kuasa veto!

    ReplyDelete
  5. bagus la, bukan senang nak dapat kuasa veto! hahaha

    ReplyDelete
  6. Memang ibu kena cari alternative solutions pada problem anak2..
    hehehhe itu baru yg ringan2 sebab anak Rahmah masih kanak2..tunggu bila dia orang besar lagi fening..hehehe

    ReplyDelete
  7. bujal..
    bila anak ada 2/3/4 orang baru sedappp..
    anak sorang lagi tak boleh nak suruh2..
    Ainul pun kecik sangat lagi... :)

    ReplyDelete
  8. Ida..
    anak bongsu memang macam tu...
    tapi mak dia lagi power dari dia kan?????

    ReplyDelete
  9. Ai...
    macamana pusing pun kita selalu sama lah Ai...
    anak pompuan sama 4 orang...
    ragamnya pun sama.. jadinya kesimpulannya sebagai emak kepada 4 anak pompuan..kita ni sama jer.....

    ReplyDelete
  10. Kak Ezza...
    kita ni bila dah ada anak yg dah besar - dlm erti kata lain dah boleh disuruh..banyak leganya kan???
    Masa depa kecik..sepenat mana pun kita jugak yg kena buat.. tapi bila depa dah besar... macam kak ezza lagi best.. dah ada anak yg bleh drive kemana-mana lagi..opppsss dah ada menantu lagi....

    ReplyDelete
  11. KOG...
    memang tak mudah..
    selagi anak masih kecik tak tahu apa dan depends pada kita 100%, kita memang kena pantau semua hal...
    tapi...............
    bila ada anak yg dah besar.. dah boleh di suruh2... eeeeeeee.....Nikmat....
    tapikan KOG..
    kalau anak sorang jer dan kecik lagi, tak rasa sangat...nantilah bila dah ada 2/3/4.... - ehem..ehem... kena tambah lagi jawapnya..

    ReplyDelete
  12. kak nani...
    setuju betul bak kata kak nani..
    masa kecik problemnya kecik..
    bila dah remaja problemnya lain..
    bila dah dewasa... memang tak henti problem...

    ReplyDelete
  13. Cikgu...
    bagi yg dah makan garam lebih dari saya... cikgu lebih mengetahui...:)

    ReplyDelete
  14. Setuju sangat dengan Akak...!!

    ReplyDelete

Jemputlah Komen barang Sepatah Dua Kata