Sunday, June 13, 2010

608~ JJMM..


BFF akak bila ke melaka akan menjamu selera disini. Sebab kami dah lama bersahabat, selera pun sama rasanya.. akak pun percaya dengan penilaiannya. Akak dah nekad nak pekena roti canai dan masak asam tetel di sini.

Kiranya, gerai ini menjadi faberet pada penggemar asam pedas dan roti canai. Ada bonus lagi bila pakcik yg dulunya berniaga capati di Pasar Besar Melaka turut membuka gerai capati di sini. Apalagi... dengan roti canainya, capatinya dan daging tetelnya...

Kuah roti canai yg sedap... Aisyah boleh makan roti canai dan bercicahkan kuah ini. Hebad...



Cumanya roti ni tak garing sepertimana yg akak suka. Tapi... okay jugak...


Ambil juga kuah asam masak ikan pari...

Kuah Daging Tetel...


Mee goreng Basah Kicap
(Akak memang selalu teruja nak makan nee goreng kerana asyik terkenang mee goreng basah yang akak selalu makan masa kecik2 dulu... manalah tau, boleh jumpa yg sama rasanya....)

MIL turut menjamu selera.. beliau pun tak pernah mencuba makan di gerai ini...

Achu dan Aisyah...


5 comments:

  1. Mah, pasal Rest. M.Chan tu..febret saya selama ni ialaj dim sum. Lama dulu ada satu rest melayu ada jual dim sum halal. Tetiba tutp kedai.

    Tak lama kat kopitiam Kawan jual dim sum ok juga tp 3 biji RM5. Sekali mkn kt M.Chan dim sum dia lg murah dan sedap cuma RM3.80 jer. Apa lagi, kita makan puas-puaslah jawabnye. Seronok sgt sbb tak yah gi hotel cari dim sum, skrg dah dpt dpn mata dgn mudah. Jom mkn dim sum!

    ReplyDelete
  2. akak..
    asam pedas itu.
    kecur mulut nih...

    ReplyDelete
  3. Salam yati..
    baru tadi kami mencuba dimsum di Mohd Chan.. kira memang sedap jugaklah. Menepati citarasa tekak...

    sya..
    memang nampak merah dan menarik..
    sorry nak cakap.. rasanya biasa-biasa jer..
    masa akak kecil dulu pernah makan asam pedas johor yang ori punyer...

    ReplyDelete
  4. Akak, dlm donia ni org yg paling pandai buat rotcan adalah MAKTOK!! Siyes tauuu, Akak..

    Tp rotcan tu nampak sedap gak.. At least lbh sedap drp rotcan yg I kerap jumpa kat SP ni.. depa pakai tepung kilang mari, bkn uli sdiri.. Kalau tak pandai menebar, rotcan tu jadi liat, sgt tak sidap..

    ReplyDelete
  5. ja,
    memang pun, makcik akak dolu2 pun orang yg paling sedap buat roti canai.. kalau dah buat roti canai dia mesti buat paceri rambutan.. memang the best...
    kesimpulannya.. orang dolu2 buat memang dan terlebih seddap....

    ReplyDelete

Jemputlah Komen barang Sepatah Dua Kata