Saturday, April 23, 2016

729 ~ JJTNO Destinasi Hong Kong



22hb April 2016

Kembara ke Hong Kong. 
Selalu dengar org cerita Hong Kong..
Akak sejak kecil tahu HSBC jer...
Suami ajak ke Hong Kong.. Okay jer..
(Heh heh heh...)
Macam2 berkata dalam hati sebenarnya...
Sama macam bila suami ajak pi Hanoi, Phuket dan Makassar.
Kecuali waktu suami ajak ke London atau Gold Coast... Mulut akak yang berkata2...
Hehehehehe...
Tapi bila dah tengok dengan mata kepala sendiri dan alami sendiri...
Hah!!!! Nak datang lagik...

Habis dialysis Jumaat tu, balik umah kemas2 dan masak2 utk anak2... Sebelum solat Asar kami dah keluar.
Tiba airport check in.. Solat dan minum petang, dah tiba masa masuk pesawat.

Lebihkurang 3jam 50 minit tiba Hong Kong.
Kami bertolak pukul 715malam.. Tiba sana 1050malam.
Gedebak gedebuk... Pkl 12 tengahmalam tiba Hotel JW Marriot.









Nanti sambung ya...

Nak keluar jalan2..

15 comments:

  1. Seronoknya dapat jalan-jalan ke negara orang... :)

    ReplyDelete
  2. Selamat melancung ya.. Jauh perjalanan bertambah ilmu dan pengelaman

    ReplyDelete
  3. Selamat bercuti & berhoneymoon Rahmah....
    Makchaq ni kalau fikir tempat Cina selalu terbayang Petaling Street... kalau lalu area tu dulu memang tahan nafas.. tak lalu bau dia...
    Makchaq x suka makanan Cina, Korea, vietnam, Jepun dan sewaktu dengannya.. memang berat la kalau nak ke sana..
    Apa JJTNO tu Rahmah?

    ReplyDelete
  4. Best tu kak...saya pon belum sampai ke hongkong lagi! Hahahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang best uncle
      Sesuatu yg baru
      Lihat tram 2 tingkat
      Bangunan pencakar langit..
      Wax museum
      The peak

      Delete
  5. Selamat berjalan makcik..

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Berjalan2 lihat negara org mmg best..
      Ada rezeki nak jalan2 lagi

      Delete
  7. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Jemputlah Komen barang Sepatah Dua Kata