Wednesday, May 28, 2014

637 ~ Baru akak tau....


Akak dah lama bawak kereta.
Tapi sejak qeeb dah ada lesen
Pssst
Jgn bgtau dia
Habis kat sini jer citer ni.....
Banyak akak belajar dari dia
Percaya tak?

Selalu akak konpius tiapkali nak isi minyak. Tank belah mana????
Kadang2 sampai salah parking kat pump.
Berhenti belah kiri.. Pump belah kanan.
Berhenti belah kanan... Pump belah kiri.

Psst
Tahun ni umur akak 50 tahun
Akak dah bawak kereta sejak umur 20 tahun.
Terang2 dah 30 tahun bawak kereta. 
Tapi.....
Tak pernah akak tgk gambar pump minyak yg ada dekat ruang speedo meter tu..

Sehinggalaaaaaa
Anak akak qeeb dapat lesen...

Bila akak bg dia bawak kereta.. Bila nak isi minyak akak kalut. Dia parking konfiden jer.

Akak boleh tanya dia semula...
Qeeb
Sure tangki belah sini?

Ibu....
Cuba ibu tengok kat gambar ni.
Arrow belah mana?
Kalau arrow belah kanan, pump belah kanan.
Kalau arrow belah kiri, pump belah kiri...

Eleh..
Ibu tau laaaaa
Saja nak uji qeeb
- tapi
Dalam hati....
Pandainya anak aku ni.



U all kalau tak tahu pun takpa
Akak dah bgtau
So u all tak laaa malu sgt bila tak tahu...
Kan???????

10 comments:

  1. hihihi akak tak pernah isi minyak sejak anak dara lagi sebab tangki selalu penuh oleh arwah abah, dah bersuami suami pulak isikan.
    Baru tahu bila rahmah buat n3 ni..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah kak nani mmg dimanjakan abah n suami....
      Takpa.. Saya dah bgtau..😃

      Delete
  2. Hik hik hik hikkk..saya pun baru tau akhir2 ni jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cikgu
      Sekapal laaa kita ya....
      Ekekeke

      Delete
  3. assalam.makcik dil ketawa sorg sambil menitis airmata sebab dulu mak dil pun camtu...cover konon2 tau pdahal bru tau dr dil...hihihi.......:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dil
      Sbg mak patut kena tau semua...
      Itu yg cover selagi boleh cover..

      Delete
  4. kak, thanks, i same like u hahaha

    madora

    ReplyDelete
  5. omegod! ai pun dah 18thn bawak kete, tak penah tau pun pasal tanda arrow kt tangki minyak tu. hohoho...mekaseh Qeeb ^_________^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai...
      Mmg tima kaseh kat qeeb sbb akak 30tahun tu dlm kegelapan....
      Ekekeke

      Delete

Jemputlah Komen barang Sepatah Dua Kata